Sağlık Bakanlığı açıklamasında, ileriki günlerde domuz gribi vakası oraya çıksa bile Sağlık Bakanlığı’nın alınacak önlemlerle ilgili ciddi bir deneyime sahip olduğu kaydedildi.

Kısa bir süre önce Türkiye’nin Adana ilinde ortaya çıkan 2 domuz gribi vakasından dolayı KKTC’de herhangi bir endişe veya paniğe kapılmanın gerekmediğini belirten Sağlık Bakanlığı, her kış mevsiminde olduğu gibi, bu yıl da mevsimsel grip vakalarının söz konusu olduğunu kaydetti.

UZAYAN ÖKSÜRÜK VE ATEŞ VARSA MUTLAKA HEKİME BAŞVURULMALI

Mevsimsel grip hastalığından korunma yöntemlerine de değinen Sağlık Bakanlığı, burun akıntısı, öksürük, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve ateş semptomları ile seyreden olgularda, özellikle uzayan öksürük ve ateş vakalarında mutlaka hekime başvurulmasını önerdi.

GEREKSİZ ANTİBİYOTİK KULLANILMAMALI

Gribe yakalanan kişilerin gereksiz antibiyotik  kullanmaması, iyi beslenmesi ve bol sıvı tüketmesine yönelik de ikazda bulunulan Sağlık Bakanlığı açıklamasında, gripten korunmak için özellikle çocuklar, 65 yaş üstü kişiler ve kronik rahatsızlığı bulunanların bir o kadar daha dikkatli olmalarının önemine değinildi.

HİJYENE DİKKAT

“Gripten korunmanın diğer bir yolu hijyen kurallarına  uymaktır” denilen açıklamada,   hapşırma ve öksürme esnasında ağzın kâğıt mendille kapatılması, kullanılan mendilin mutlaka atılması ve sık sık el yıkamanın gerektiği kaydedildi.