Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) geleneksel olarak düzenlediği maratona yüze yakın kişi ile katılacak. Konsey Başkanı Ahmet Savaşan ile Yönetim Kurulu Üyeleri bu gün SOS Çocukköyü’ndeki çocukların eğitim ve sosyal aktivitelere ulaşımında gerekli olan aracın alınmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilecek maratona LTB Başkanı Mehmet Harmancı’yı ziyaret ederek kayıt yaptırdı.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen maratonun bu yıl 22 Ekim Pazar günü “Lefkoşa Turkcell’le koşuyor, SOS Çocukköyü Gülüyor” sloganıyla gerçekleşeceğini ifade eden LTB Başkanı Harmancı, Sağlık Turizmi Konseyi’ne verdiği anlamlı destekten ötürü teşekkür etti.

Sağlık Turizmi Konseyi’nin toplumsal sorumluluk konusunda kanser başta olmak üzere pek çok konuda hassas davrandığının da altını çizen Harmancı, Maratonun şehre dinamizm katacağını söyleyerek, herkesi maratona katılmaya çağırdı. Maratonun, konseyin 2017 yılı planlı sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak desteklendiğini ifade eden Savaşan, bu projenin, çocuklar için hem ilişkilerin esas olduğu sosyal ortamların oluşturulması hem de bu yolla onların duygusal gelişimlerinin desteklenmesine önemli katkısı olacağına inanç belirtti.

Bu gibi projelerin, gönüllülerin toplumsal olaylara karşı duyarlılıklarını göstermelerine fırsat yarattığını ifade eden Savaşan, bu tip etkinliklerin ülkede sosyal sorumluluk bilincinin içselleştirilmesine de aracı olduğunu sözlerine ekledi.