Hükümetimiz ve bakanlığımız göreve geldiği günden beri Sağlık Merkezlerinin güçlendirilmesine büyük önem vermiştir diyen Bakan Besim, bunun nedeni ise yerinden sağlık hizmetlerine olan inancımızdır.

Göreve geldiğimiz günden beri Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Merkezlerimizi güçlendirmek için büyük çaba harcıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Trenyolu Polikliniği’dir ifadelerinde bulunarak şunları söyledi; “Trenyolu Polikliniği’nin açılması geçtiğimiz dönemde yapılan güzel adımlardan birisidir ve bu dönemde bizler polikliniğe sahip çıkarak geliştirmek için kararlıyız.

Bu nedenle Trenyolu Polikliniği’ne şu anda hizmet veren mevcut hekimlerin yanına 2 hekim takviyesi daha yapılmıştır. Yapılan takviyelerden biri cerrah diğeri de pratisyen hekimdir. Yine bu merkezimizde birçok koruyucu hekimlik hizmeti planlanmış, Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği katkılarıyla yeni bir oda yapımına başlanmıştır.

Aynı zamanda Trenyolu Polikliniği’nde hemşire yer değişimi olmuştur. Bunun nedeni ise orada görev yapan hemşirelerimizin büyük bir çoğunluğunun Yataklı Tedavi Kurumları hemşireleri olmasıdır. Halbuki orası Temel Sağlık Hizmetlerine bağlıdır ve yapılan değişim sadece yasa gereği yer değiştirmektir. Oradaki hizmeti aksatacak herhangi bir durum ya da eksiklik yaratılmamıştır. Yine geçtiğimiz dönemde laboratuvar hizmetleri için Devlet laboratuvarlarının eğitimli personeli Trenyolu Polikliniği’ne kaydırılmış ve bu girişimle devlet laboratuvarının işleyişi bozulmuştur. Bu personeller yerine kaydırılmıştır.

Trenyolu Polikliniğimizde şu anda görevli bir laborantımız bulunmaktadır. Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden gerekli görülmesi halinde sürekli laborant takviyesi yapılmaktadır. Yine bu laboratuvarı güçlendirmek adına yeni istihdam edilecek olan biyologlardan da oraya takviye yapılacaktır. Tabelası dahi olmayan bu polikliniğin yeni ışıklı tabelaları da yapılmış, Trenyolu Polikliniği daha görünür hale getirilmiştir.

Hedefimiz ve kararlılığımız kamu sağlık hizmetlerini her alanda güçlendirmek, ülkemizin dört bir yanında sağlık hizmetlerini daha iyi şekilde vatandaşımıza sunmaktır. “