Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Küçük Baş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti.

Ziyarette, hem sektörde yaşanan sıkıntılar hem de üreticilerin sorunları ele alındı.

Ziyarette konuşan Birlik Başkanı Alpay Orhan Güvenlier, küçük baş hayvancılıkta sürdürülebilir bir politikasının oluşturulmasını istedi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali de üreticinin devletin desteğine ihtiyaç duyduğunu ancak sorumlulukların doğru şekilde üstlenildiği zaman devletin desteğine bağımlılığın azaldığını belirtti.

Her sektörün kendi ayakları üzerinde durabilmesini istediklerini ifade eden diyen Şahali, özellikle hellim tescili konusunun gündeme gelmesinin ardından küçükbaş hayvancılıkta hep daha iyi bir nokta hedeflendiğini ancak bu hedefe ulaşılması için gerekli adımları atmakta cesaretli davranılamadığını söyledi.

Şahali küçük baş hayvancılığın sadece süt üretimi bakımından değil besicilik olarak da ele alınmasının zamanının geldiğini kaydetti.

Şahali, ‘Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs arasında et fiyatları ile ilgili yapılan mukayese bu ihtiyacın ertelenemez bir hal aldığını net bir şekilde ifade etmektedir. Çünkü sadece besicilik olarak bir faaliyetimiz olmadığı için aslında et fiyatları ile birlikte kasaplık muamelesi gören hayvan varlığımız süt miktarında da bir gerilemeye yol açabiliyor. Bizim hem süt miktarımızı artırmak ama aynı zamanda ülkede ihtiyaç duyulan küçük baş hayvan eti miktarının olması gereken düzeyede tutulması için belli başlı tedbirler ertelemeden almamız gerekiyor’ dedi.