Arzu Köprülü

Bütçe görüşmelerini gece geç saatlere kadar sürdüren Meclis Genel Kurulu, dün son olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın 214 milyon 357 bin 200 TL’lik bütçesi oy çokluğuyla kabul etti.

ŞAHİNER

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, pasifize edilen devlet kurumlarının başında gelen Karayolları Dairesi’nin 450 personele ihtiyacı varken 200 kişiyle hizmet vermeye çalıştığını, araç park yeri konusunda da eksiklikleri olduğunu belirtti.

Taş ocağının etkin kullanılmadığını ve asfalt paletinin de atıl durumda olduğunu dile getiren Şahiner, bu durumun belediyelerin tonu 200 TL’ye asfalt satın almasına neden olduğunu söyledi.

Şahiner, asfalt çalışması gerektiren çok fazla yol olduğuna da işaret ederek, belediyelerin mali yapılarının bu çalışmalar için yeterli olmadığını kaydetti.

Karayolları Dairesi’nin işlevini yitirmemiş olsa en azından asfalt üretebileceğini dile getiren Şahiner, sadece işletme maliyetiyle asfaltın ton başı fiyatının çok daha uygun olacağını söyledi.

Bunun ülkeye maliyetinin basit bir hesapla vatandaşa yıllık ortalama 200 TL’lik bir ek masraf getirdiğini söyleyen Salahi Şahiner, devlet kurumlarına sahip çıkılmasının önemine değindi.