Havadis Gazetesi’nden Devrim Demir’in haberine göre: Cezaya düştüğü gerekçesi ile başkasının adına düzenlediği sahte kimlikle 2016 yılında Girne Turizm Limanın’dan ülkeye giriş yapan ve iki yıl kaçak çalıştıktan sonra Mağusa’da tutuklanan Erhan Demirkıran aleyhindeki dava Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

“Sahte resmi evrakı tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme”, “Sahte davranışla kayıt sağlama” suçlarından yargılanan Demirkıran 12 ay hapse mahkûm edildi.

Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile aldığı kararı Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu okudu.

Ülkede iki yıl kaçak çalıştı

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, Erhan Demirkıran’ın  “Sahte resmi evrakı tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme”, “Sahte davranışla kayıt sağlama” suçlarından yargılandığını anlattı.

Beyoğlu, Demirkıran’ın 2016 yılında cezaya düştüğü için çıkış yaptıktan sonra, Türkiye’de 500 TL karşılığında sahte kimlik düzenleyerek, 2016 yılı Ağustos ayında Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yaparak iki yıl kaçak çalıştığını anımsattı.

Beyoğlu: Toplum zarar görüyor

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, işlenen suçların 2014-2015 yıllarına oranla son iki yılda Ağır Ceza Mahkemeleri’nde ciddi bir artış gösterdiğini ve en çok görülen ikinci suç olduğunu belirtti.

Beyoğlu, sahte kimlikle ülkeye giriş yapanların topluma da zarar verdiğine dikkati çekerek ülkeye girişi yasak olan kişilerin bu yola başvurarak, kolaylıkla ülkeye giriş yaparak sadece kamunun değil toplumunda zarar gördüğünü belirtti.

12 ay yatacak

Beyoğlu, Demirkıran’ın cezaya düştüğü gerekçesi ile başkasının kimliğine bürünerek KKTC’ye kaçmasının kararda etkili olduğunu ifade ederek, oy birliği ile Demirkıran’ın 12 ay hapis cezasına mahkûm edildiğini açıkladı.