Yılmaz Yakar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 227 milyon 155 bin 400 TL’lik 2018 bütçesi, Meclis Genel Kurulu’nun dün akşam geç saatlerde tamamlanan toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi.

SANER: “HÜKÜMET PROGRAMINDA KADININ ADI YOK”

UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, UBP döneminde hazırlanan bütçeyle ilgili rahat olunmasını istedi ve kendi bakanlığı döneminde hazırlanan tüzükler hakkında bilgi verdi.

Saner, TDP’nin seçim bildirgesini internet ortamında bulamadığını, dolayısıyla hedeflerini bilemediğini kaydetti. 

Saner, “Hükümet programında kadının adı yok. Kadın kelimesinin k harfi yok. Yorumunu halkıma bırakıyorum” diyerek eleştiride bulundu.

Bakanlığı döneminde yapılan çalışmaları anlatan Saner,  sosyal yardım ve engelli maaşı alanlara aylık elektrik ve su masrafları için 100 TL’lik yardımı az bularak eleştirenlerin bugün bunun üzerine 1 TL’lik dahi artış getirmediklerini kaydetti.   

Sosyal Hizmetler Dairesi Tüzüğü’nün birçok maddesinde düzenleme yaptıklarını kaydeden Saner,  DAÜ’de siyaset yasağının kaldırılmasına yönelik tüzüğün yerine toplumun geniş kesimini ilgilendiren bu tüzüğün geçirilmesine öncelik verilmiş olsaydı bugün Çalışma Bakanı’na teşekkür etmiş olacağını söyledi.

Göreve geldiklerinde Sosyal Sigortalar Dairesi’nin sıkıntılı bir durumda olduğunu ve ciddi ödeme güçlüğü çektiğini söyleyen Saner, 128 milyon TL borcu olan Sosyal Sigortalar’ı bugün bir kuruş borcu olmayan bir kurum haline getirdiklerini ifade etti.

Ocak ayı sonu itibarıyla sigortalı sayısının 103 bine ulaştığını kaydeden Saner, bu sayıyı geriletmemek için de önlemleri aldıklarını kaydetti.

İhtiyat Sandığı’nın güçlü bir kurum olduğunu söyleyen Saner, spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Asgari ücrete değinen Saner, hükümette oldukları dönemde kendilerini zamlarla ve asgari ücrete yapılan düşük artışlarla eleştiren partilerin, hükümete geldiklerinde eleştirdikleri icraatları kendilerinin yaptıklarını söyledi.