CTP Milletvekili Asım Akansoy “Çalışma Hayatı” konusunda yaptığı güncel konuşmada, mali protokol konusuna değinerek, önemine işaret etti.
 
Akansoy, bu konuda bugüne kadar yapılan işlerin, hükümetin kendi ölçütleri içinde 1.5 yıllık karnesini gösterdiğini ifade etti. 

İşgücü Anlaşması protokolüne de değinen Akansoy, İş Yasası’nın değiştirilmesi konusunda ilgili bakanlığın sonuç alıcı bir adım atmadığını kaydetti. Akansoy, son zamanlarda ortaya konulan icraatlarda denetimin giderek azaldığının görüldüğünü söyledi.

Yapılan diğer uygulamaları da eleştiren Akansoy,  aktif istihdam tedbirleri konusunda da ilgili bakanlığın gerekli çalışmaları yapamadığını kaydetti. 

Denetim ve planlama konusunda sınıfta kalmış hükümetler silsilesi olduğunu dile getiren Akansoy, denetim ve planlama konusunda ciddi önem verilmesi gerektiğini ve ilgili bakanın irade ortaya koymadığını savundu.

SANER: “NE SÖZ VERDİYSEK ONU YERİNE GETİRDİK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de, eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, kendisinin ne söz verdiyse onu yerine getirdiğini, uygulamaya girmediyse onun sorumlusunun kendileri olmadığını kaydetti. 

Mali Protokol konusunda hiçbir sıkıntıları olmadığını vurgulayan Saner, bu konuda önümüzdeki hafta kapsamlı bir basın toplantısı yapacaklarını belirtti.

Aylık borçlanmalarla emeklisini ödemek için borç alan kurumun, artık borçlanmadan bunu yapabildiğini aktaran Saner, İş Gücü Protokolü konusuna değinerek, ön izinle ülkeye gelecek işçiler konusunda gerekli düzenlemelerin yapıldığını anlattı. 

Saner, İş Gücü Protokolü’nü, Türkiye’deki gelişmelere bağlı olarak uygulamaya koyamadıklarını ifade etti. 

Bakan Saner, Çalışma Dairesi’nin devre dışı kalması gibi bir durumun ise söz konusu olmadığını vurgulayarak, denetimlerin de sıkıntısız devam ettiğini kaydetti.  

Yapılan denetim sayının, CTP hükümeti döneminden daha fazla olduğunu belirten Saner, kayıt dışılıkla ilgili paralı affın başarılı olduğunu ve 6 bin 342 kişinin kayıt altına alındığını vurguladı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü’nün 1989’da geçtiğini, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın ise 2008’de CTP tarafından geçirildiğini anlatan Saner, yasanın 1989’da geçirilen tüzükle yönetildiğini aktardı. 

Saner, ilgili tüzüğün hazırlanarak, bunun geçirilmesi için çalıştıklarını belirterek, artık ön izin başvurularının online yapılacağını sözlerine ekledi. 

AKANSOY YENİDEN SÖZ ALDI

Yeniden söz alan CTP Milletvekili Asım Akansoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın faaliyet raporlarının yayımlanmasını istediklerini, ellerine en son ulaşan faaliyet raporunun Mart 2017 olduğunu söyledi.