Diyalog'tan Hüseyin Çiçek'in haberine göre, Gazimağusa’da, 2007 ile 2012 yılları arasında, müşterisi olan bir işletme sahibinin, kendisine vergi borçlarını yatırması için verdiği paranın yatırmayı çaldığı öne sürülen 47 yaşındaki muhasebeci Aylin Kılgın hakkındaki davada dün karar açıklandı. 

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı. Kararda, sanığın müşterisinden aldığı 23 bin 745 TL’yi çaldığını, olayın ise vergi borçları ödenmeyen şahsa uyarı gelmesiyle anlaşıldığı belirtildi.

Kendisine şans tanındı

Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, muhasip olan sanığın, 17 Aralık 2007 tarihi ile Eylül 2012 tarihi arasında, vergi dairesine yatırması için müşterisinin verdiği paraları, yatırmayarak toplamda 23 bin 745 TL parayı çaldığını söyledi. Şikâyetçinin durumu 25 Ekim 2013 tarihinde, ödenmemiş 25 bin TL vergi borcu olduğunu öğrenmesi üzerine fark ettiğini ve durumu polise aktardığını belirten Sağer, sanığa vergi borçlarını yatırması için şikâyetçi tarafından süre verilmesine rağmen, sanığın vergi borcunu ödemediğini söyledi.

Suçu planlı bir şekilde işledi

Sanığın işlemiş olduğu suçun 7 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü vurgulayan Sağer, sanığın yaklaşık 5 yıl süre ile suçu planlı bir şekilde işlediğinin mahkemeye aktarılan olgular ışığında net olarak anlaşıldığını ifade etti. Şikâyetçinin mağduriyetinin de halen daha giderilmediğine dikkat çeken Sağer, huzurlarındaki meselede, amme menfaatinin ön planda tutulması gerektiği kanaatine vardıklarını, sanığa hapislik dışında bir ceza takdir edilemeyeceğini vurguladı. Yargıç, sanığı 9 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.