Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Gündeme geçtiğimiz hafta bomba gibi düşen şantaj çetesi ile ilgili polis yeni emarelere ulaştı.

Havadis’in edindiği bilgide, zanlıların yaklaşık 45 gündür müştekinin şikâyeti üzerine polis tarafından takip edilerek, yakalandıkları öğrenildi.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Özel Soruşturma Birimi ve Narkotik ekiplerinin 12 Temmuz tarihinde eş zamanlı gerçekleşen operasyonda tutuklanan Medyum Arife Oğuzoğlu, bankacı Didem Uçak, Muharrem Tanrıverdi ve İsmail Dimilliler aleyhindeki tutukluluk süresinin dolması üzerine ek süre talebi ile yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.

Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın devam ettiğini alınması gereken birçok ifadenin olduğuna dikkati çekerek zanlıların 3’er gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

45 günlük polis takibi

Havadis’in edindiği bilgide, cinsel içerikli birçok görüntüsü çekildiğini öğrenen iş adamının polise şikâyetçi olduğu öğrenildi.

İsmi geçen zanlıları polisin 45 gündür yakın takibe aldığı öğrenilirken, zanlılar emellerine ulaşmadan 12 Temmuz tarihinde gerçekleşen operasyonla yakalandılar. Polisler 45 günlük takip sürecinde zanlıların müştekiye karşı yapacakları “para sızdırma” konuşma kayıtlarını ele geçirdi.

Yeni tehdit görüntüleri ele geçirildi

Özel Soruşturma Biriminde görevli polis çavuşu Necip Samancı, zanlılar Arife Özoğlu, Didem Uçak, Muharrem Tanrıverdi ve İsmail Dimilliler’in “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan tutuklandıklarını anımsattı.

Samancı, zanlıların şikâyet üzerine 12 Temmuz tarihinde tutuklanarak mahkemeye çıkarıldıklarını ve aleyhlerinde üç günlük tutukluluk alındığını söyledi.

Alınan 3 günlük sürede, zanlı Muharrem Tanrıverdi’nin evinde gerçekleşen aramada müştekiye ait yeni cinsel içerikli görüntülerin bulunduğu hard disk ele geçirdiklerini kaydetti.

Polis çok sayıda ses kaydı tespit etti

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Necip Samancı, zanlıların tasarruflarında çok sayıda müşteki ile ilgili ses kaydı ele geçirildiğini, ayrıca zanlıların müştekiden nasıl para sızdıracakları konusunda konuşma ele geçirdiklerini mahkemeye aktardı.

Samancı, üç günlük sürede ele geçirilen görüntü ve ses kaydının yanı sıra ele geçirilen hafıza kartları ile ilgili inceleme başlattıklarını ve soruşturmanın çok ciddi olduğuna dikkati çekti.

İfadelere müdahale edebilirler

Polis çavuşu, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını alınması gereken birçok ifade olduğunu belirterek, zanlıların serbest kalması durumunda, alınacak ifadelere ve tanıklara etki edebileceklerini kaydetti.

Samancı, soruşturmanın salimen devam edebilmesi için tüm zanlıların üçer gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.