Cumhuriyet Meclisi Sayıştay Komitesi, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’yla ilgili bir raporu görüşmeyi tamamlayıp oy birliğiyle onayladı; Hava Kurumu’yla ilgili raporu ise görüşmeye devam etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre komite, UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu başkanlığında, bugün saat 14.00’te toplandı. Toplantıya Başsavcılık’tan, Sayıştay Başkanlığı’ndan ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndan yetkililer de katıldı.

Komite, “Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) tarafından Bumerang Travel Club Ltd.’e (Cratos Premium Hotel) Elektrik Enerjisi Tüketimleri Üzerinden Teşvik İndirimi Uygulanması Sürecine İlişkin Denetim Raporu”na ilişkin görüşmelerini tamamladı ve raporu oy birliği ile kabul etti. 

Komitenin gündeminde bulunan bir diğer rapor olan “Kuzey Kıbrıs Türk Hava Kurumu’nun 40,000 Litre Akaryakıt Alımına İlişkin Araştırma Raporu”nu ise görüşmeye devam ettiği belirtildi. 

Meclis Sayıştay Komitesi’nin bugünkü toplantısına Faiz Sucuoğlu yanında HP milletvekilleri Gülşah Sanver Manavoğlu ve Hasan Büyükoğlu, CTP milletvekilleri Armağan Candan ve Salahi Şahiner ile UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu katıldı.