Kıbrıs Postası’ndan Rahmican Çalışkan'ın haberine göre; AK Parti Türkiye’de yapılacak olan 24 Haziran seçimlere yönelik hazırladığı beyannamesine son şeklini vermek üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Beyannamede Türkiye’ye sınır aşan bir vizyon çizilecek. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı beyannamede özellikle Kıbrıs’ın stratejik önemine vurgu yapılarak, önemli bir yer ayrıldı.

KKTC  Ortadoğu, Avrupa, Asya ve Afrika’ya ilişkin beş başlıkta Türkiye’nin yaklaşımı ilan edilecek. Bu çerçevede Suriye başta olmak üzere bölgesel krizlerde Türkiye’nin çözümde anahtar ülke rolü vurgulanacağı, AB ile ilgili de ‘kazan kazan’ ilkesi kapsamında birlikle pozitif gündemle ilişkilerin güçlendirilmesi hedefinin yer alacağı belirtiliyor.

Hazırlık aşamasında olan beyannamede Kıbrıs’ın stratejik konumuna vurgu yapılarak Doğu Akdeniz’de yapılan doğalgaz arama çalışmalarına yer ayrılarak, Akdeniz de ciddi bir üs olarak bulunan Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’nin Akdeniz ve Ortadoğu’daki merkezlerinden biri olma özelliğine sahip olduğu dikkat çekilecek.

GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜÇLÜ KIBRIS

Beyannamede Kıbrıs önemli yer tutacak. Kıbrıs’ın stratejik konumuna vurgu yapılarak gerek Doğu Akdeniz’de yapılan doğal gaz arama çalışmaları, gerekse Akdeniz de ciddi bir üs olarak bulunan Kıbrıs’ın Türkiye’nin Akdeniz ve Ortadoğu’da ki merkezlerinden biri olma özelliğine sahip olduğuna dikkat çekilecek. Türkiye’nin garantör olduğu KKTC’nin ekonomik altyapısının güçlendirilmesi ve refahının arttırılması için bugüne kadar kararlılıkla atılan adımların devam edileceği vurgulanacak. Kıbrıs’ın stratejik olarak öneminin altı çizilerek, ‘güçlü bir Türkiye, güçlü bir Kıbrıs’ mesajı verilecek.

6. BÜYÜK KÜRESEL AĞ

Vizyoner, proaktif bir dış politika izleneceğine vurgu yapılması beklenen beyannamede, Türkiye’nin diplomatik temsilcilik sayısının 236 olduğu ve dünya çapında en büyük altıncı küresel ağ haline geldiğinin altı çizilecek. AK Parti’nin tüm dünya mazlumları ve mağdurları için adalet, özgürlük ve demokrasi ideallerini savunduğu hatırlatılacak. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre taslak seçim beyannamesinde dış politikaya ilişkin yer alması beklenen başlıklar özetle şöyle:

FETÖ VURGUSU

Beyannamede FETÖ ile mücadele ve örgütün üstlendiği Balkanlar’a da vurgu yapıldı. Türkiye’nin FETÖ terör örgütü ile olan mücadelesinde söz konusu örgütün Balkanlar için oluşturduğu tehdidi anlayarak örgütün Balkanlar’da faaliyetlerine engel olmak üzere Türkiye ile işbirliği yapan ülke yönetimleri ile yakın ilişkilerin ilerletileceği belirtildi.