Havadis'ten Bertuğ Topal'ın haberine göre, Seçim yasaklarının gireceği dün öncesi hükümet hafta sonu ciddi bir çalışma içine girerek neredeyse tüm talepleri onayladı.

Bakanlar Kurulu, yol izinlerinden vatandaşlıklara, tedavi ödeneklerinden devlet seyahat ödeneklerine kadar birçok konuya onay verdi.

12 Kasım tarihli Resmi Gazete ciddi kararların alındığı ve vatandaşın aylarca beklediği kararları da içeriyor. Hükümetin tüm bu kararlar için seçim arifesini beklemesi ise ciddi tepki topladı.

7 Ocak tarihinde erken genel seçim yapılacak olması nedeniyle verilen bir çok izin seçin yatırımı olarak değerlendirildi.

Aylardır yapılmayan tedavi ödenekleri onaylandı

Seçimin gelmesi vatandaşların da işine yaradı. Önceki gün basılan Resmi Gazete’de aylardır tedavi masrafları için ödeme bekleyen vatandaşların da yüzü güldü. Sağlık tedavisi gören ve devletten tedavi masrafı talep eden bir çok vatandaş aylar sonra ödeneklerine kavuştu. Seçimlerin yaklaşması ile aylardır beklenen bir çok ödenek hızlandırıldı.

Sağlık ödenekleri için sadece 12 Kasım tarihli Resmi Gazete’de bir milyondan fazla ödenek çıkarılıyor.

Araziler bir bir kiralandı

Devletin zenginliği olan ve yıllardır saklanan araziler de seçim için heba ediliyor. Devlet kontrolündeki birçok arazi de seçimin yanaşmasıyla bir bir veriliyor.

Arazilerin yanı sıra bir çok yol izni de Bakanlar Kurulu tarafından bazı şahıslara verildi.

Ne geldiyse onaylandı

Bakanlar Kurulu’na adeta ne talep geldiyse seçimin yaklaşması nedeniyle onaylandı. İstihdamların onaylanmasından sözleşmeli personel alımına kadar bir çok konuya onay veren Bakanlar Kurulu, bazı ürünlerin adaya girişinde de muafiyet uyguluyor.

Ödenek aktarımları göze çarpıyor

Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararları arasında ilginç bir diğer nokta ise bir çok ödenek aktarma uygulaması yapılması oldu. Özellikle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan 40 bin TL, Dışişleri Bakanlığı’nın İslamabad Temsilciği’nin binası için ise 387 bin TL ödenek aktarımı yapıldı.

Seyahat ödeneği toptan onaylandı

Seçim yasakları nedeniyle Kasım ve Aralık ayında yapılacak tüm ziyaretler, devlet kurumlarındaki personelin yapacağı ziyaretler de onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.  7 şirkete de Gazimağusa Serbest Limanı ve bölgede faaliyet yapma izni verildi.