Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Ülkemizde kullanımı ciddi boyutlara ulaşan ve bir türlü önüne geçilemeyen uyuşturucu birçok gencin hayatlarının yok olmasına sebep oluyor.

Uyuşturucu kullanımı bir yana uyuşturucu temin etmek için torbacılık yapan ve okul önlerine son zamanlarda musallat olan torbacıları ise hiçbir şey korkutmuyor.

Okul önlerinde polisin etkin olmamasını fırsat bilen torbacılar, okul çıkışında öğrencilere uyuşturucu satmak için bekliyor.

Görgü tanıkları, belli gurupların göz önünde olduğunu ve bunların uyuşturucu satışı yaptığını iddia etti.

Öğrenciler,  polisin sadece ihbar alması durumunda bölgeye geldiğinden yakınarak okul önleri için daha fazla önlem aldı.

Lefkoşa’da geçtiğimiz hafta 13 yaşındaki öğrenci O.K.’nin yaşadıkları korkunç gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi.

Okuldan çıkan ortaokul öğrencisini yakın takibe aldığı öğrenilen torbacı, Lefkoşa’nın göbeğinde uyuşturucu satmaya çalıştı.

“Bana yanıma gel diye bağırdı”

13 yaşındaki ortaokul öğrencisi O.K., yaşadıklarını Havadis’e anlattı.

19 Ekim tarihinde öğle saatlerinde okuldan çıkarak terminale doğru yaya olarak yürüdüğü esnada kendisini takip eden orta boylu 20-25 yaşlarında bir erkeğin kendisini yanına çağırdığını anlatan O.K., yürümeye devam edince, kedisini çağıranın peşine düştüğünü söyledi.

O.K., “Ruso Oratokulu’nun arka yolundaki toprak yolda terminale otobüse yetişmeye çalışıyordum. 20-25 yaşlarında üzerinde atlet olan biri bana gel diye çağırdı, ben baktım yoluma devam ettim. Ben ilerleyince yine arkamdan çağırdı, bakmayınca arkamdan 3 kere bağırdı bak diye.”

“Şeker vereyim parasını istemem dene”

Arkasından  üç kez bağırana cevap vermek için durmak zorunda kaldığını anlatan O.K., kendisini çağıranın elinde bir poşet olduğunu kendisine doğru uzattığını ve “şeker vereyim parasını istemem dene” şeklinde teklifte bulunduğunu anlattı.

O.K., kendisinin alerjisi olduğunu ve şekerleri ret etmesi üzerine, “Bunlar alerji yapmaz, tadı çok güzel al dene beğeneceksin sonra sana parayla satarım” demesi üzerine cep telefonunu cebinden çıkardığı esnada adamın olay yerinden koşarak kaçtığını söyledi.

“Korktum babamı aradım”

Olayın hemen ardından paniğe kapıldığını ve babasını aradığını ifade eden O.K., okul çıkışlarında polisin ciddi güvenlik önlemi alamsını istedi.

O.K., “Ben adamın ısrarlı olmasına rağmen o torbadan şeker almadım, ama bana yaptığı gibi başkalarına da aynısını yapacak. Birini kandırıp o şekerleri alan olursa ne olacak” dedi.