Yeniden Doğuş Partisi (YDP), BM parametrelerinin yerine konulacak yeni parametrelerin açıklanmasını ve uygulanmasını talep etti.

Genel Başkan Yardımcısı Derviş Sunalp Sencer, yaptığı yazılı açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında konuşan TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Haremi şerifi, Kudüs’ü ve Filistin’i korumak için artık daha bilinçli mücadele etmeliyiz. Buradan herkesi Filistin’i tanımaya çağırıyoruz” sözlerine atıfta bulunarak, Çavuşoğlu’nun aynı konuşmayı yıllardır ambargolar altında ezilen, BM kararları ile tanınması engellenen ve her türlü baskı, şantaj ve yıldırma politikası ile Rum’a yamanmaya çalışılan KKTC için de yapmasını beklediklerini kaydetti. 
BM parametrelerinin bittiğinin ilan edildiğini, bu ilanın ardından herhangi bir adım atılmadığı gibi, Cumhurbaşkanlığı’na yakın çevrelerin yumuşama sinyali verdiğini iddia eden Sencer, BM parametrelerinin devamına yönelik mesajlar yayımlandığını savundu. 

Aynı çevrelerin Maraş’ın açılması konusunda da “korkak” ve “pısırık” tavırlarını sürdürdüklerini ileri süren Sencer, “korkarız ki Crans Montana’da yaşanan hayal kırıklığı çok çabuk unutulacak ve bir müddet sonra hiç bir şey olmamış gibi Rumlarla kaldıkları yerden müzakerelere devam edilmesi için zemin oluşturulacaktır” dedi.