Büyükonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu bugün Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail  Arter’e bir nezaket ziyaretinde bulunarak Büyükkonuk’a verdiği maddi ve manevi destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Sennaroğlu’nun Başkan İsmail Arter’i ziyaretinde Büyükkonuk İlkokulu Okul Aile Birliği de yer aldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, ülkemizdeki belediyelerin Türkiye’deki belediyelerle kardeş şehir olma çalışmaları yürüttüğünü, bu tür faaliyetlerin güzel olduğunu, ancak KKTC’deki tüm belediyelerin de protokole gerek olmadan kardeş olarak yola devam etmesi gerektiğini, kendileriyle temas kuran her belediye ile karşılıklı yardımlaşmayı esas alarak ilişkileri sürdürdüklerini, Güzelyurt’taki belediyelere kadar temaslarının olduğunu, bu ilişkilerin geliştirilmesinin planlama ve proje yapma adına da faydalı olacağını söyledi. Yeniboğaziçi ve İskele Belediyesi ile son olarak imar planının hazırlamasında ortak çalıştıklarını, Büyükkonuk Belediyesi ile de çok yakın ilişkileri olduğunu ifade eden Başkan Arter, Büyükkonuk Belediyesi’nin her yıl 2 kez düzenlediği Ekogün’ün Büyükkonuk’un tanıtılmasının ötesinde ülkenin tanıtımında da önemli olduğunu, organizasyon yapılacağında kendisinin Başkan Sennaroğlu’nu arayıp ne yapabileceğini sorduğunu aktardı. Başkan Arter, Belediyeler arasındaki ilişkilerin planlı bir şekilde yapılması ve geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek kendisine yapılan ziyaret için teşekkür etti.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu konuşmasında, belediye ve Büyükkonuk İlkokulu Okul Aile Birliği olarak Başkan İsmail Arter’e bir nezaket  ziyaretinde bulunduklarını, Başkan İsmail Arter’in hem Büyükkonuklu hem de birinci derecede akrabası olduğunu ifade ederek, göreve geldiği ilk günden beridir  istişare içinde oldukları Başkan Arter’e bölgelerine maddi ve manevi olarak  verdiği destek için Büyükkonuk Belediyesi adına teşekkür etti.

Büyükkonuk Belediyesi’nin Gazimağusa Belediyesinin peyzaj başta olmak üzere yaptığı çalışmaları örnek aldığını, büyük kent olan Gazimağusa’yı örnek alan bir yapıyla ilerlediklerini kaydeden Sennaroğlu, Başkan Arter’in her zaman kendilerini yakın bir ilgisinin olduğunu, 3 yıllık sürede olan sıkı çalışma tempolarının ve Gazimağusa Belediyesi ile işbirliğinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.