Bağımsız Milletvekillerinden Menteş Gündüz ve Önder Sennaroğlu, Ocak’ta 2018’de yapılması öngörülen seçimlerde UBP’den aday olmayı düşündüklerini Yeni Bakış gazetesinden Eniz Orakcıoğlu'na açıkladı. Görüşlerinin UBP’ye yakın olmasından dolayı UBP’yi tercih ettikleri belirten vekiller, diğer yandan siyasetin halka ve topluma hizmet etmek olduğunu ve Siyasi Partilerin ise bu amaçta sadece birer araç olduğu ve aracı değiştirdiklerini söylediler.
  
Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz,

UBP’den aday olmayı düşünüyorum”

Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz Ocak’ta yapılması muhtemel seçimlerde yasa gereği seçime start verdikten sonra karar verilebileceğini söyleyerek, “Bağımlı Bağımsız milletvekili Ulusal Birlik Partisinden aday olmayı düşünüyorum. Her insanın bir görüşü vardır ve benim görüşlerime en yakın parti olan UBP olduğundan dolayı tercihimi o yönden kullanacağım” dedi. 
 
Bağımsız Milletvekili Önder Sennaroğlu:

“Siyasi Partilerde birer araçtır, ben aracı değiştirdim”

Bağımsız Milletvekili Önder Sennaroğlu da,  büyük bir olasılıkla Ulusal Birlik Partisinden aday adayı olacağını vurgulayarak, “Ben ilk kez 1998-2003 yılları arasında UBP’den parlamentoya girmiştim. Daha sonraki süreçlerde 2003-2005 arasında aday olmadım ve 2005’de Cumhuriyetçi Türk Partisinden 3 seçime katılarak, 3 kez aday oldum ve bilindiği üzere 2016’da da bağımsız olarak devam ediyorum. Kaldı ki ben zaten UBP’liydim ve siyaset halka ve topluma hizmet etmek sanatıdır ve Siyasi Partilerde birer araçtır. Ben aracı değiştirdim” dedi.