Halkın Partisi kurucu üyesi ve Parti Meclis üyesi olan öğretim görevlisi Şevki Kıralp partiden ayrıldı.

Kıralp, seçim sürecinde kendisinin de Halkın Partisi'nden milletvekili adayı olduğu dönemde yapılan bir programda sözlerinin çarpıtılarak sosyal medyada paylaşılmasını hatırlatarak, “Seçim döneminde tartışıldığı için tekrarlamak istiyorum, 20.11.2017 günü HP’yi temsilen katıldığım televizyon programı esnasında partinin twitter sayfasından yanlışlık eseri “Kıralp: topluma federasyon dayatanlar statükocu bir durumda kalmıştır” şeklinde yapılan paylaşımın programda söylediklerimle ilgisi yoktur. Kıbrıs Sorununun en sağlıklı çözüm yolu bence halen federasyondur” dedi.

Kıralp'ın istifasının arkasında ise bu tartışma sonrasında yaşanan anlaşmazlıklar olduğu öğrenildi.

Kıralp, istifasını sosyal medya üzerinden takipçileri ile şöyle paylaştı: 
“Kurucu üyesi ve Parti Meclisi üyesi olduğum HP’den ayrılmış bulunuyorum. Aktif siyasetten çekiliyor, siyasal ilgimi mesleğimle, Siyaset Bilimi öğretim üyeliğiyle sınırlandırıyorum.

Seçim döneminde tartışıldığı için tekrarlamak istiyorum, 20.11.2017 günü HP’yi temsilen katıldığım televizyon programı esnasında partinin twitter sayfasından yanlışlık eseri “Kıralp: topluma federasyon dayatanlar statükocu bir durumda kalmıştır” şeklinde yapılan paylaşımın programda söylediklerimle ilgisi yoktur.

Kıbrıs Sorununun en sağlıklı çözüm yolu bence halen federasyondur. İlgili programın ilgili kısmında söylediklerim, açıklık getirmek için HP’nin youtube kanalında yayınladığımız 21.11.2017 tarihli videomda mevcuttur.

2015’te Sn. Özersay’ın seçim gönüllüsü olmamdan bugüne birlikte yürüdüğüm herkese teşekkürler”