Meclis eski başkanı Dr. Sibel Siber 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde mesaj yayınladı. Siber'in açıklaması şöyle:

Yaşamın her alanında üreten, emek veren, ter döken tüm kadınlarımızın güven içinde, hak ve adalet ilkeleri temelinde eşit ve özgür bireyler olarak var olmaları ile daha güzel bir dünyaya ulaşılacaktır.

Devlette ve diğer üst kademe yönetimlerinde, karar alma mekanizmalarında kadın sayısının artması çok önemlidir. Donanımlı ve yönetim kabiliyeti yüksek kadınların bu görevlere gelmesi ile daha iyi bir yönetim anlayışının yerleşeceğine hiç şüphe yoktur .

"Yönetimde daha çok kadın ile daha iyi bir yönetim" algısının ve bu yönde toplum bilincinin yerleşmesi için çok yönlü çaba ortaya koymalıyız. Şüphesiz bu çabada en büyük görev ve sorumluluk üst kademe yönetimindeki kadınlarımıza düşmektedir. Çünkü onlar başarılarıyla, özgüvenli çalışmalarıyla toplumun birer rol modelidirler.

Ülkemizdeki kadın sorunlarına çözüm bulmak için Devlet'teki ilgili birimlerin durum tesbiti yaparak, kurumsal bir yapı içerisinde çözüm üretmesi yanında sivil topluma da büyük görevler düşmektedir. Sivil toplum ile işbirliği halinde toplum bilincini yükseltecek eğitim çalışmaları ve uluslararası kurumlarla ortak çalışmalar ile kadınlarımızın yüz yüze kaldığı birçok sorunu aşmak mümkündür.

Her olumlu adım ile bir engel aşılacak ve daha kaliteli bir yaşama ulaşılacaktır. Günümüzde ne yazık ki savaşların ve göçlerin yarattığı travmalar yanında kadına şiddet bu yüzyılın da utancı olmaya devam etmektedir.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir kez daha ülkemizde ve dünyada yaşamın kalitesini aşağı çeken tüm olumsuzlukların ve tüm engellerin kalkacağı, barış ve huzur dolu bir dünya diliyorum.