Dernek Başkanı Ertan Ersan kabulde, derneğin 41. yılına girdiğini, yurt içinde ve yurt dışında Kıbrıs Türkü’nün sesini duyurmak için çalıştıklarını kaydetti.

Rum tarafının bir taraftan görüşme sürecini çıkmaza sokarken diğer yandan da silahlanmaya devam ettiğini, ilgili devletlerin devreye girerek çözüm sürecini yeniden başlatması gerektiğini belirten Ersan, artık Kıbrıs’ta savaş istemediklerini söyledi.

Herkesin kendi toprağında, kendi egemen bölgesinde ve kendi bayrağı altında yaşayacağı bir çözümün bulunmasını istediklerini belirten Ersan, ekonomik sorunların gelip geçici olduğunu, bu tür sorunların her ülkede olabildiğini de ifade etti.

Muratağa-Atlılar ve Sandallar’da hayatını kaybedenlerin “kayıp” olarak adlandırılmasından yakınlarının rahatsızlık duyduklarını da dile getiren Ersan, bu kişilerin “şehit” olarak anılmasını istediklerini belirtti.

Ersan ayrıca, kuyuda bulunan 5 Türk’ten 4’ünün “şehit” sayılmadığını da söyleyerek, bir yasa gücünde kararnameyle bu kişilerin tümünün şehit sayılmasını talep etti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, 41. yılda verdiği dayanışma örneğinden ve yaptığı çalışmalardan dolayı derneği kutladı ve savaşların ne demek olduğunu en çok bilen kesimin şehit aileleri olduğunu söyledi.

Birçok sorunun çözümünün uzlaşıdan geçtiğini kaydeden Siber, Fransa’da yaşanan terör saldırısından da bahsederek, modern dünyada insanların terör saldırısına kurban gitmelerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Siber, Kıbrıs’la “sorun” kelimesinin neredeyse birlikte kullanıldığına da dikkat çekerek, müzakerelerin yeniden başlaması ve Kıbrıs Türkü’nün artık dünyanın bir parçası olması, izolasyonun kalkması, çocuk ve gençlerin mutlu ve barış dolu bir ortamda gelecek kaygısı ve ekonomik sorunlar yaşamadıkları bir gelecek beklediklerini ifade etti.