Lefkoşa’da kurulan açık pazarda satış yapan esnaf, su sıkıntısından ve sıcaklardan dolayı ürünlerin bozulduğunu söyledi. 
Son dönemlerde mahsulün iyi yetişemediğini ifade eden esnaf, zararına da olsa satış yaptığını ifade etti. Esnaf, henüz ayın başı olmasına rağmen müşterininsıcaklardan dolayı pazara çok da uğramadığını dile getirdi. Esnaf, vatandaşın daha çok domates, salatalık ve meyve gibi ürünleri alıp, pazardan hemen ayrıldığını anlattı. Eski kalabalığı özler olduğunu dile getiren esnaf, “Belki kapalı alanımız olduğunda, halkımız havaya aldırmadan gelir” dedi.

“Ürünler dayanmıyor”

Diyalog’a konuşan üreticiler, sıcaklardan ve su sıkıntısından dolayı ürünlerin mahvolduğunu söyledi. Üreticiler sadece ürünlerin değil, ekonomik açıdan kendilerinin de zararda olduğunu ifade etti. Karpuz üreticileri, karpuzun tanesini zararına da olsa 5 liradan sattığını belirtti. Domates üreticileri ise şu an piyasada olan domatesin çok da iyi olmadığını söyledi. Bu hafta pazardaki tezgâhta yerini alan incirin kilosu 10 liradan satıldı. Kutu babutsanın fiyatı 10, ayıklanmamış babutsanın ise 15 tanesi 10 liradan satıldı. Kirazın kilosu 12, sultani üzümün 5, domatesin 5, salatalığın 3, taze börülcenin ise 8 liradan satıldı.