Küçükbaş hayvan üreticilerinin sıfır faizli krediden yararlanabilmesi için Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın şubelerine başvuru yapmaları gerekiyor.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre;  kısa bir süre önce başlayan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın kaynaklarından faiz farkı ödenerek küçükbaş hayvan üreticisine yönelik sıfır faizli kredi imkanı devam ediyor.

Bakanlık açıklamasında, 2018 yılından itibaren daha geniş bir program çerçevesinde farklı kaynaklar aracılığı ile Küçükbaş Hayvan üreticisine imkan sağlanması için de çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, küçükbaş hayvan üreticilerini desteklemek amacı ile sıfır faizli yemlik kredi almak isteyen üreticilerin, Kooperatif şubelerine veya köy kooperatiflerine başvuruda bulunması gerektiği belirtildi.

“TÜK’ten yemlik arpa veya Binboğa Yem Sanayi’nden besi yemi, süt yemi veya besi peleti için bakanlığın finans ettiği krediden yararlanabilecekler” ifadelerinin yer verildiği açıklamada, üreticilerin, damızlık hayvan başına günde bir kilo yemlik arpa, besi yemi, besi peleti ve süt yemi karşılığı 1 Kasım 2017 ile 31 Ocak 2018 dönemi için kredi alabilecekleri ifade edildi.

Sıfır faizli kredi için son başvuru tarihi 31 Aralık 2017 olarak açıklanmıştı.