Kıbrıs Postası'ndan Nadire Bahadi'nin haberine göre; Doğancı'da Tahir Asadov isimli üniversite öğrencisi bir buçuk yıldan beri ilişkisi olan M.Z'ye tecavüz ettiği gerekçesi ile tutuklandı. Şikayet üzerine tutuklanan Asadov'un Nisan ayında genç kıza tecavüz ettiği, tecavüz anında görüntü ve ses kaydı çektiği ardından ciddi şekilde dövdüğü M.Z.'nin sol koluna da 3 kez sigara bastığı ortaya çıktı.

5 Mayıs  tarihinde kendisini aldattığı gerekçesi ile yeniden genç kızı ciddi şekilde dövünce M.Z.'nin şikayeti üzerine tutuklandı. Tahir Asadov dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.  “Cinsel tecavüz”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal”, “Cinsel saldırı”, “Şiddet tehdidi”, “Ciddi darp” ve “Darp” suçlamaları ile ilgili olarak hakkında polis tarafından soruşturma yürütülen Asadov, mahkeme emri ile 3 gün poliste tutuklu kalacak.

TECAVÜZ EDİP KAYDA ALDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis subayı Müfettiş Muavini Hasan Gökyay mahkemede verdiği ifadesinde, 28 Nisan tarihinde saat 18.00 raddelerinde zanlı Tahir Asadov’un Doğancı'da kendi evinde kendisi ile birlikte olmak istemeyen kız arkadaşı M.Z.’yi “seni ciddi şekilde döverim” diyerek tehdit ettiğini ve genç kıza zorla tecavüz ettiğini açıkladı. Zanlı Asadov’un tecavüz anını cep telefonu kamerası ile görüntü ve ses kaydı aldığını söyleyen Gökyay zanlının M.Z.'nin rızası olmadan çektiği görüntü ve ses kaydı ile özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini açıkladı.

SİGARAYLA İŞKENCE YAPTI, CİDDİ ŞEKİLDE DÖVDÜ

Zanlının Tahir Asadov'un ayrıca önceki gün kız arkadaşını eve çağırdığını söyleyen polis subayı Hasan Gökyay zanlının bu kez kendisini aldattığı gerekçesi ile M.Z.’nin vücuduna elleri ve ayakları ile vurarak ciddi şekilde bedensel zarar verdiğini belirtti.Gökyay, zanlının daha sonra müştekinin sol koluna 3 kez durmaksızın sigara bastığını açıkladı.

CEP TELEFONU VE BİLGİSAYARINA EL KONULDU

Olayın polisin bilgisine önceki gün darp şikâyeti ile geldiğini kaydeden Gökyay, Asadov’un aynı gün mahkeme emri ile tutuklandığını ve evinde arama yapıldığını kaydetti.Olayın görüntülerinin olduğu Asadov’a ait HTC marka cep telefonunun emare alındığını söyleyen Gökyay, zanlının DELL marka dizüstü bilgisayarına da el konulduğunu belirtti.

SUÇUNU KABUL ETTİ, İFADE VERDİ

Mesele ile ilgili yürütülen soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Müfettiş Muavini Hasan Gökyay, zanlının yapılan sorgulamada suçunu itiraf ettiğini kaydetti. Alınması gereken ifadelerin olduğunu belirten Gökyay soruşturmanın henüz yeni olduğuna işaret ederek soruşturma maksatlı zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.