Havadis'ten Kardelen Göksu'nun haberine göre, Başkent Lefkoşa’nın sevilen ve tanınmış simalarında Hakan Aşık,  18 sene her gün Surlariçi’nde mahkeme önünde tezgah açıp sulu muhallebi, salep ve çeşitli tatlılar satarak geçimini sağlıyor. İşini severek yaptığını ve geri dönüşümlerden mutluluk duyduğunu Havadis’e anlatan Aşık’ın, muhallebilerinin tadı, yiyenin damağında kalıyor.

Turistleri de ağırlıyor

Gerek ülkemizde yaşayan vatandaşların gerekse Sarayönü’ne uğrayan turistlerin sulu muhallebiye talep gösterdiğinin altını çizen Aşık, yaptığı işin insanlar tarafından güzel yorumlar aldığını kaydetti. Sulu muhallebin yanında Ramazan Aylarında Kıbrıs çöreği satan Aşık, sattığı çöreği de kendi yapıyor.

Her kesimden, her yaştan müşterisi var

Birçok siyasi ismin de yaptığı sulu muhallebiyi severek yediğini ve uzak köylerden de Lefkoşa’ya gelenlerin muhallebi yemeden gitmediklerini anlatan Aşık, özellikle Kıbrıs halkının yaşlısından gencine gelip büyük bir ilgiyle sulu muhallebisini yediğini söyledi. Aynı zamanda sulu muhallebi’nin bize bir gelenek olarak kaldığını, işini büyük bir zevkle yaptığını ve bu geleneğin yıllar geçse de eskimeyeceğini ekledi.