Duygu Alan

KKTC’de 2016 yılında açılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği sınavında birinci olan Selçuk Genç, sınavın iptal nedeninin “FETÖ soruşturması” olmadığını kaydetti.

Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından gönderilen bilgilendirme yazısına göre, sınavın “sehven” açıldığı gerekçesi ile iptal edildiğini söyleyen Genç, “Kıbrıs İlahiyat Mezunları Derneği üyesi Emre Özkan’ın iddiaları asılsızdır” dedi.

Selçuk Genç, “Hakkımda suç işlediğime dair bir iddia varsa bunu soruşturacak merci idari makamlardır ve mahkemedir. Kıbrıs İlahiyat Mezunları Derneği üyesi Emre Özkan veya herhangi başka bir kimse bunu soruşturacak merci değildir” diye konuştu.

Selçuk Genç, şunları söyledi: “Bir sınavın açılması için devletin birkaç organının bir araya gelmesi ve bir bütçe oluşturulması gerekir. Bunlar yapılıp bir sınav yapıldıysa da ‘Sehven’ açıldı diyerek iptalinin gerçekleştiği belirtilemez. Bu sınav yapıldı ve ben birinci geldim. İtiraz süresi doldu, kesin listeler ilan edildi. Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından tarafıma mülakat olacağı bilgisi verildi. Mülakata 11 dakika kala genel sekreter beni aradı ve 3 soruya itiraz olduğunu söyledi. Bu arada sıvana itiraz süresinin üzerinden 20 gün geçmişti. Bekledim. Ses çıkmadı, 50 gün sonra dilekçe yazdım bilgilendirme istedim. Bana yapılan bilgilendirmede sınavın sehven açıldığı gerekçesi ile iptal edildiği belirtildi. Ancak Kamu Hizmeti Komisyonu’nun resmi internet sitesinde bu ilan edilmedi.”

Selçuk Genç, bugün yapılması gerekenin atamasının gerçekleştirilmesi olduğu hakkında bir suçlama varsa da bunun idari makamlar ve yargı tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Selçuk Genç, Kamu Hizmeti Komisyonu’na yapmış olduğu dilekçeyi ve Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından gönderilen bilgilendirme yazısını Havadis ile paylaştı.