Gamze Pir Baykur

Yamaçköy’de eşi ile barışmasını engellediği gerekçesiyle kayınpederi Hasan Karaahmet’in evini basarak ölümle tehdit eden Hüdaverdi Diksoy tutuklandı. “Mülke tecavüz”, “Kanunsuz bıçak taşıma” ve “Şiddet tehdidi” suçlarından dolayı dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Diksoy, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

“SİZİ ÖLDÜRECEĞİM…”

Meselenin tahkikat memuru Ozan Kuşak, zanlı Hüdaverdi Diksoy’un kanunsuz olarak taşıdığı bıçak ile 27 Haziran tarihinde Yamaçköy’de eşi Leyla Diksoy ile barışmalarını engellediği gerekçesiyle kayınpederi Hasan Karaahmet’in evine izinsiz olarak girdiğini ve kayınpederine hitaben “Siz eşimle barışmamı engellediniz. Sizi öldüreceğim. Çocuklarınızı öldüreceğim” demek suretiyle şiddet tehdidinde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kuşak, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Hazal Hacımulla, zanlı Hüdaverdi Diksoy’un kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.