Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Hareketlerinden şüphelenilen ve yakın takibe alınan zanlı İsmail Karagülle önceki gün sokak ortasında Narkotik polisi ve Cürümleri Önleme Şubesi’nde (CÖŞ) görevli bir polis ekibinin ortak düzenlediği uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu haplarla yakalandı.

Bedreddin Demirel Caddesi üzerinde tasarrufunda yapılan aramada 13 adet extacy hap ve birçok hap parçası ile yakalanan zanlı Karagülle’nin evinde de mahkeme emri ile yapılan aramada polis uyuşturucu hap ele geçirdi.

Zanlı yapılan sorgulamada işlediği suçu itiraf ederken, dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan, zanlı aleyhindeki soruşturmanın tamamlanabilmesi için 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Hapları Türkiye’den getirdiğini itiraf etti

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ozan Özder, zanlı İsmail Karagülle’nin önceki gün saat 15.15 sıralarında Lefkoşa’da Bedreddin Demirel Caddesi üzerinde gerçekleşen operasyonda tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Ozan Özder, zanlının üzerinde yapılan aramada 13 adet extacy hap ve birçok hap parçası bulunduğunu mahkeme emri ile kaldığı evde yapılan aramada ise 3 adet extacy hap ve bir adet kırık hap ele geçirildiğini kaydetti.

Özder, zanlının itiraf içerikli bir gönüllü ifade verdiğini ve hapları 23 adet olarak 12 Temmuz tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan giriş yaptığı gün yanında getirdiğini söyledi.

Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını kaydeden Özder, zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

“Pişmanım”

Tutukluluk talebinin ardından söz alan zanlı Karagülle, pişman olduğunu ve Türkiye’de tedaviden kaçtığını öne sürdü. Karagülle, “Ben kullanıcıyım, Türkiye2de tedaviden kaçtım yapamadım, daha öncede geldiğimde burada hap bulamadığım için yanımda getirdim” dedi.