30 Eylül 2016’da verilen bir karar ile Serhan Fedai isimli kişiye sol direksiyon lüks bir araç getirmesi için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan izin verildi, Fedai ise bu karar 2017’nin Temmuz ayında işleme koyarak yurt dışında sol direksiyon 4×4 bir araç getirtti.

Bu karar ile 2004’ten beri sol direksiyon araba ithalatının yasak olduğu ülkemizde kişisel çıkar adına yasaların delinmesinin önü açılıyor.

Yasak açık

Sol direksiyon araçlarla ilgili yasa ve karar açık. Sol direksiyon araçların ülkeye girişi sadece kamuya alınacak özel araçlar veya o aracın aynısının üretilmemesi durumunda sağlanıyor. Ancak konuyla ilgili araç çift kabin ve 60 horse power gücünde. Tekne çekmek için getirtildiği ifade edilen aracın muadili birçok araç ise piyasada dolaşıyor.

MASİB: Bu icraat yanlıştır

Motorlu Araç Satıcılar ve İthalatçılar Birliği Başkanı İbrahim Akın Havadis’e yaptığı açıklamada kişiye ve araca özel üretilen bu kararın ve muafiyetlerin yanlış olduğunu ifade etti.

MASİB olarak buna karşı olduklarını kaydeden Akın, bu yasa ve kararların devamlılıklarına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Verilen yanlış kararın ardından yüzlerce insanın sol direksiyon araç ithal etmek istemesi durumunda karmaşanın çıkacağını belirten Akın, Bu uygulamaların yapılmaması gerek. Etik kurallar ve toplumu hiçe sayan bir durumdur” dedi.