Özlem Çimendal

Selimiye civarındaki esnaf, sokak aydınlatmalarından şikayetçi. Sokak lambalarının büyük çoğunluğunun yanmamasına rağmen elektrik faturalarına yansıtılan aydınlatma ücretlerini haksızlık olarak niteleyen esnaf, “Hem faturalarda aydınlatma ücreti adı altında para isteniyor hem de sokak lambaları yanmıyor” diyerek, olayın trajikomik kısmına dikkat çekti.

Çoğu işlev görmüyor

Surlariçi’ni canlandırma projesi adı altında birçok canlandırma aktivitelerinin düzenlendiği, tarihi dokusuyla birleştirilen mekanlarıyla insanları Surlariçi’nin nostaljik sokaklarına çekmeyi amaçlayan çalışmaların yapıldığı son dönemlerde sokak aydınlatmalarının çoğunluğunun işlevini görmemesi esnafı çileden çıkardı.

Her ay faturaya yansıyor

Aydınlatmaların kontrolünün yapılmadığını söyleyen esnaf, dükkanlarının bulunduğu sokaklarda çoğunluğunun yanmadığı aydınlatmaların ücretlerinin ise her ay faturalara yansıtıldığından yakındı. Elektrik faturalarına sokak aydınlatma ücreti olarak yansıtılan ücreti bu hizmeti kullanmayan kişilerin ödemesinin haksızlık olduğunu söyleyen esnaf, “Biz yanmayan sokak aydınlatmasının parasını ödüyoruz” diyerek bu haksızlığa bir çare bulunmasını talep etti.