Devrim Demir

Girne’de 2016 yılı Aralık ayında kızının ifadesi sonrasında karısını öldürmekle suçlanan ve hakkında cinayet davası getirilen Yaşar Akdoğan 3 aylık süresinin dolmasının ardından dün Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına Savcı Emine Taşkın ve sanık Yaşar Akdoğan’ın avukatı Boysan Boyra’nın hazır bulunduğu davada, Avukat Boyra, iddia makamıyla bazı konuları görüştüğünü, bazı hususları netleştirmek gerektiğini beyan ederek davanın ileri bir tarihe tehir edilmesini talep etti.

24 Ekim’de dava başlıyor

ilgili davanın, Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesi için Girne Kaza Mahkemesi’ndeki ilk tahkikat duruşması 24 Ekim 2017 Salı günü başlıyor.

Davaları görüşülünceye kadar Yargıç emriyle cezaevine gönderilen Akdoğan, Savcı Emine Taşkın da avukatın talebine itiraz etmeyerek, sanığın cezaevinde tutuklu bulunduğunu, bu tutukluluğun devamını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğu, sanık Yaşar Erdoğan’ın, itham edilerek ilk tahkikat (PI) duruşmalarının başlayacağı Ekim 2017 Salı gününe kadar Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak kalmasına devam emri verdi.