Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da, Gülseren bölgesinde, geçen hafta sonu uyuşturucu içtikten sonra aracı içerisinde baygınlık geçiren ve hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanan Zafer Özkaracan, dün ek tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, zanlının, 15 Haziran 2017 tarihinde, Gülseren bölgesinde, aracı içerisinde baygın halde bulunarak hastaneye kaldırıldığı ve araç içerisinde şüpheli maddeler olduğu bilgisini aldıklarını ve olay yerine giderek konu araç içerisinde arama gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Yapılan arama sonucunda aracın vites kısmında 2 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini anımsatan Türe, konu maddenin emare olarak alınarak, analiz edilmek üzere Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini, ancak sonuçların henüz kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığına işaret eden Türe, beklenmekte olan parmak izi analiz sonuçları da olduğunu belirterek, mahkemeden ek süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Haza Hacımulla, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, zanlının, 4 gün süre poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.