Diyalog'tan Suna Erden'in haberine göre, Milletvekilliği Erken Genel Seçimleri az bir süre kala, bunu fırsata çevirmeye çalışanlar ve adaylardan nemalanmak isteyenler de oluyor. Yeniden Doğuş Partisi Parti (YDP) adayı avukat Enver Öztürk’ün yaşadıkları buna en iyi örnek. Öztürk, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisinden para isteyen, talebi reddedilince tehditler yağdıran şahsı deşifre ederek, polise şikâyetçi olacağını açıkladı. Öztürk, paylaşımında, “Biz vatandaşımızın temiz ve helal oyuna talibiz... Oy uğruna böyle çirkeflere cesaretlendiren ve alıştıranlar utansın” ifadesini kullandı.

Ver parayı al “oy”u

Öztürk’ün yaptığı paylaşımda söz konusu şahsın yazdıklarında şöyle ifadeler yer alıyor: Enver bey, Türkiye’deyim. Kıbrıs’a gelmek istiyorum. Çocuklarım orada. Ancak bir süre önce işten ayrıldığım için param yok. Bana 350 TL gönderirseniz oraya gelebilirim. Lütfen bana yardımcı olun. Eğer oraya gelirsem size oy veririm. Bir oy bir oydur. Hem parti için de çalışırım… Bu talebi cevapsız kalan söz konusu şahıs, istediği olmayınca da bu kez tehditler yağdırıp, sosyal medya ve diğer mecralarda Öztürtk aleyhine propaganda yapacağını söyleyerek tehdit savurdu.

Öztürk: Helal oya talibim

Yaşadığı bu tatsız olayı dün sosyal medya hesabından konuşmalarla birlikte paylaşan vekil adayı Öztürk, Facebook’tan yayımladığı iletisinde şunları dile getirdi: Bu H.A.B., denen şahıs önce bana arkadaşlık isteği gönderdi, ben de kabul ettim. Devamındaki yazışmalarımızın ve çirkefleşmesinin resimlerini ekte yorumsuz görebilirsiniz. Bunları paylaşıyorum ki başka milletvekili adaylarına da aynı yöntemi uyguluyorsa dikkatli olsunlar. Biz böylelerine pabuç bırakmayız. Çok şükür alnımız ak, yüzümüz acıktır. Kimseye de oy uğruna para ya da başka menfaat vermeyiz. Biz vatandaşımızın temiz ve helal oyuna talibiz... Oy uğruna böyle çirkeflere cesaretlendiren ve alıştıranlar utansın... haydi başka kapıya...