Yeni Bakış gazetesinden Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Yeni Boğaziçi’nde faaliyet gösteren “Marinero” isimli restorana ait park alanına “Sünnet partisi var” diyerek çağırdığı Gökhan Karip’i arakadaşı ile birlikte ahşap sopayla ciddi şekilde darp etmekle suçlanan Civan Avcı olaydan 2 hafta sonra tutuklandı. Sosyal medya üzerinden arkdaşını rahatsız ettiği gerekçesiyle Karip’i ciddi şekilde darp ettiği ileri sürülen Avcı, “Tecavüzikar alet taşıma” ve “Ciddi darp” suçlarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılıp aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edilirken, zanlı Avcı’nın suç ortağı ise aranıyor.
 
Sosyal medayada arkadaşını rahatsız etmiş
Meselenin tahkikat memuru Kemal Onbaşı, zanlı Civan Avcı ile yanındaki bir kişinin 7 Ekim tarihinde Yeni Boğaziçi bölgesinde faaliyet gösteren “Marinero” isimli restorana ait park alanında, arkadaşını sosyal medyada rahatsız ettiği gerekçesiyle yüzlerine maske takarak tasarruflarında bulundurdukları ahşap sopayla ve elleri ve ayaklarıyla Gökhan Karip’i ciddi şekilde darp ettiklerini açıkladı.

Zanlı Civan’ın 19 Ekim tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Onbaşı, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ve konu suçu Yasin Kapkın ile birlikte işlediğini belirttiğini söyledi. Onbaşı, yürütülen soruşturmada Yasin Kapkın’ın 7 Ağustos 2017 tarihinde yurt dışına çıktığının ve halen yurt dışında bulunduğunun tespit edildiğini belirtti. Onbaşı yine zanlının 20  Ekim tarihine bir gönüllü ifade daha verdiğini söyleyerek, Gökhan Karip’i Yasin Kapkın ile değil başka bir kişi ile birlikte darp ettiğini beyan ettiğini ve ismen tespit edilen konu kişinin arandığını açıkladı. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Onbaşı, zanlı Civan’ın tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
 
3 gün tutuklu kalacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Civan Avcı’nın tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.