Yeni Bakış'tan Özlem Çimendal'ın haberine göre, Son günlerde mahkeme kayıtlarına da yansıyan hırsızlık suçlarındaki artış, tedirginlik yaratmaya devam ediyor. 

İki ayda 30 hırsızlık 

Mayıs-haziran ayı içerisinde gerçekleşen ve mahkeme kayıtlarına yansıyan olay sayısı  30. İki ayda 30 hırsızlık olayının gerçekleştiği ülkede suçlarda ilk sırayı uyuşturucu çekerken onu hırsızlık izliyor. 

Tanıdıklar ve evden değerli eşyalar soyuluyor 

Hırsızlık suçlarının büyük bir bölümü tanıdıklar üzerinden ve evden eşya, değerli takı çalma şeklinde görülürken, inşaatlardan malzeme çalma ve son olarak da enerji hırsızlığına kadar varan olaylar da mahkeme kayıtlarına geçti. 

Uzmanlara göre ekonomi battıkça hırsızlık artıyor 

Ekonominin her geçen gün kötüye gittiği KKTC’de uzmanlar, hırsızlık olaylarının da paralel ilerlediğine vurgu yaparak, tehlikenin boyutuna dikkat çekiyor. 

Suçlar işlenmeden önce engellenemiyor 

Ülkede ilk sırada gelen uyuşturucu suçlarını, hırsızlık takip ederken onun hemen ardından cinsel suçların gelmesi toplumsal yapının da gün geçtikçe bozulma yolunda ilerlediğini gözler önüne seriyor. Suçların önlenmesinden ziyade, işlendikten sonra polis ve mahkemelerce verilen caydırıcılık cezalarının yeterli olmadığına işaret eden uzman çevrelerin ise sesine kulak veren yok. Her geçen gün katlanmaya devam eden cinsel suçlar da toplumdaki tedirginlik hızla artıyor. 

1 ayda 20 olay 

2018 Mayıs ayı içerisinde toplam 20 hırsızlık olayı gerçekleşirken bunların 12’si Lefkoşa, 2’si Girne, 6’sı da Mağusa’da meydana geldi. Lefkoşa’nın yine başı çekmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Hırsızlıkta da Lefkoşa ilk sırada 

Yine 2018 yılı Haziran ayı içerisinde toplamda 10 hırsızlığın 6’sı Lefkoşa, 3’ü Mağusa, 1’i de Girne’de işlendi. İşlenen hırsızlık olaylarında ilk sırada olan Lefkoşa’yı Mağusa takip etti.