Başbakan Hüseyin Özgürgün, ülke ekonomisinin gelişmesinin bölgedeki istikrarı ve barışı sürekli kılmaya yardımcı olacağını söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Adana Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek’i kabul etti. Kabulde, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kamber de hazır bulundu.

ÖZGÜRGÜN: “BİZİM İÇİN EN BÜYÜK KAYNAK ANAVATAN TÜRKİYE’DİR”

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Başbakan Özgürgün, kabulde yaptığı açıklamada, Türkiye ile her alanda yakın işbirliği içinde olduklarını, esnaf ve sanatkarlar arasındaki ilişkilerde de ciddi bir ivme gözlemlediğini belirtti. 

Türkiye ile işbirliğinin daha ileriye götürülebileceğini kaydeden Başbakan Özgürgün, “1974 Barış Harekatı’ndan sonra Ada’ya gelen huzur ve barış ortamında ekonominin gelişmesi, tüm kesimlerin refahının ve kazancının bol olması bu bölgedeki istikrarı, barışı sürekli kılacaktır. Bu konuda bizim için en büyük kaynak Anavatan Türkiye’dir” dedi.

SÖZÜTEK: “KKTC’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR”

Adana Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek de, Birlik’in Adana’da 180 bin üyesi olduğunu anlatarak, KKTC’ye her gelişlerinde ülkeyi daha gelişmiş gördüklerini, güzel şeyler olduğunu, bu gelişmeye katkı yapmak istediklerini söyledi.

KAMBER: “İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK”

KTZO Başkanı Mahmut Kamber ise, imzalanan protokol gereği, karşılıklı deneyimlerin paylaşıldığını, iki kurum arasında işbirliğinin devam edeceğini kaydetti.