Duygu Alan

Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri tarafından Lefkoşa-Güzelyurt anayolu Serhatköy mevkiinde, Ali Hamude’nin kullanımında olan ve refüj içerisinde park halinde bulunan araçta yapılan aramada uyuşturucu madde tespit edildi.

Olayla ilgili Ali Hamude ve araçta yolcu olarak bulunan Hüseyin Mavideniz, soruşturma maksatlı gözaltına alındı.

Zanlılar, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.

Bagajda uyuşturucu bulundu

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Hasan Derman, mahkemede verdiği ifadede, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri tarafından Lefkoşa-Güzelyurt anayolu Serhatköy mevkiinde, 21 Temmuz 2017 tarihinde, saat 17.45 raddelerinde, tekerleği patladığı gerekçesi ile orta refüj içerisinde park halinde bulunan Ali Hamudi’nin kullanımında bulunan GP294 plakalı van araçta arama yapıldığını söyledi.

Polis memuru Derman, CÖŞ ekipleri tarafından söz konusu araçta yapılan aramada, aracın bagaj kısmında şeffaf naylona sarılı vaziyette yaklaşık 1 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu kaydetti.

Derman, Ali Hamudu ve araçta yolcu olarak bulunan Hüseyin Mavideniz’in gözaltına alındığını belirtti.

Aranan bir kişi var

Hasan Derman, zanlıların polise gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini kaydetti.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın henüz devam ettiğini belirten Derman, olayla ilgili aranmakta olan bir kişi olduğunu ifade etti.

Zanlıların vermiş olduğu gönüllü ifadenin teyit tekzibinin de henüz yapılamadığını belirten Derman, soruşturma maksatlı zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemeden özür dilediler

Mahkemeden söz hakkı alan zanlılar, haklarında talep edilen tutukluluk süresine itirazda bulunmayarak, mahkemeden özür diledi.

Mahkeme, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.