GÜNDEM KIBRIS - Özel

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Gündem Kıbrıs Web TV’de katıldığı televizyon programında Çiğdem Aydın’ın sorularını yanıtladı.

Koral Çağman’ın istifasıyla boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine birinin atanmamasını eleştiren Sucuoğlu, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatını düzenleyen, çok önemli bir bakanlıktır. Bakanlığın üstlendiği o ağır görev, bu süreçte sıkıntıya uğradı. İnşallah bugün bu sıkıntı da çözülür. Çünkü böylesi bir bakanlıkta, bir bakanın görev yapmaması sıkıntılar doğurabilir” dedi.

Ülkemizin denetim konusunda hiçbir zaman sınıfı geçemediğini söyleyen Sucuoğlu, “Bu anlamda her zaman sıkıntı vardı. Başlarsın ama tamamlayamazsın. Bu sadece bu hükümetin değil, tüm hükümetlerin de başaramadığı bir şeydir. Küçük toplum olmanın en büyük sıkıntılarından biridir bu. Denetlemenin arzu edilen cezai yaptırımı olmadığı için de bu konuda başarılı olamadık, sıkıntıları aşamadık. Biz bu mekanizmayı 40-50 yıldır yerine oturtamadık. 15 yaşındaki bir çocuğun, hayatını kaybetmesi çok üzücü bir olaydır. Bu acı olay bize denetlemenin önemini bir kez daha göstermiştir” dedi.