Rahme Çiftçioğlu

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, kamu hekimlerinin ikinci iş yasağıyla ilgili olarak, “Hekimlerle belli bir noktaya geldik, yarın veya birkaç gün içinde ortaya tamamen bir rahatlama çıkacak. Kaos bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak” dedi.

Cengiz Topel Hastanesi’yle ilgili protokol imza töreninde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sucuoğlu, sağlıktaki düzenlemelerin son noktaya geldiğini söyledi ve  “Herhangi bir grev söz konusu değil. Herkes görevinin başında. Ameliyatlar, poliklinikler yapılıyor” dedi.

Tarihi bir süreçten geçildiğini vurgulayan Sucuoğlu, “1963’ten beri devam eden -adına statüko mu deriz, başka bir şey mi deriz bilmem- bu süreç, yeni yasalarla birlikte son dönemini yaşıyor. Zaman zaman sıkıntılar olacak. Bizim görevimiz bu sıkıntıları minimale indirmek” şeklinde konuştu.

“Karşılıklı anlayış çerçevesinde doktorlarla belli bir noktaya geldik diyebilirim” ifadelerini kullanan Sucuoğlu, “Tahmin ediyorum yarın ya da birkaç gün içinde ortaya tamamen bir rahatlama çıkacak” dedi.

MAĞUSA DEVLET HASTANESİ’NDE KAYDEDİLEN GÖRÜNTÜ

Mağusa Devlet Hastanesi’nde kaydedilen ve sosyal medyaya paylaşılan videoyla ilgili soru üzerine ise Sucuoğlu, bu görüntüyü ihbar kabul ettiklerini ve soruşturma başlattıklarını söyledi.

Acil serviste hiçbir görevli olmadığına ilişkin görüntülerle ilgili araştırma yaptıklarını anlatan Sucuoğlu, acil serviste görevli  hekimin bir hemşire ile birlikte vaka için Dahiliye Servisi’ne çıktığını, ancak özel güvenliğin ve yetkililerin orada olması gerektiğini söyledi.

Sucuoğlu, “Başhekim ile görüştük. Gerekli görürse kendisi de bir basın açıklaması yapacak. Biz videoyu ihbar kabul ettik, soruşturma başlattık” dedi.

Sucuoğlu, bu olayla ilgili bir güvenlik görevlisinin dün itibarıyla görevden alındığını da ekledi.