Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, üyesi oldukları Avrupa Maaşlı Doktorlar Federasyonu’nun (FEMS) yarın gerçekleştireceği “Herkesin Sağlığını Savunalım” temalı eylem gününe katılacağını duyurdu.  

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Kenan Arifoğlu yaptığı yazılı açıklamada, FEMS’in, Avrupa genelinde belli bir çerçeve içerisinde çalışan hekimlerin ahlaki ve maddi çıkarlarını koruma ve  aynı zamanda  hekim ve hastalar için en yüksek seviyede teşhis ve tedavi açışından gerekenin yapılması için çaba harcayan bir federasyon olduğuna dikkat çekti. 

Arifoğlu, FEMS’in her yıl farklı bir temaya dikkat çekerek eylem günü (Action day)  yapma kararı aldığını ve bu yıl da Avrupa genelinde uygulanacak bu eylem gününün yarın gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Amacın sağlıkla ilgili farkındalığı artırmak, hasta ve hekim haklarının ileriye gitmesini sağlamak olduğuna dikkat çeken Arifoğlu, bu doğrultuda afiş hazırlanıp hastanelere dağıtıldığını belirtti. 

Arifoğlu şöyle devam etti: 

“2012 yılında gözlemci üyesi, 2014 yılında Paris’te asli üyesi olan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği bu farkındalık gününde Avrupa ile aynı zaman dilimi içinde bu temaya dikkat çekmektedir. Amaç; herkesin rahatlıkla erişebileceği eşit hakların olduğu bir sağlık sisteminin kurulmasıdır.”