POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAK’IN 44. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ’NÜ KUTLADI

Polis Genel Müdürlüğü (PGM) Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 44. Kuruluş Yıldönümü’nü kutladı.

PGM 1. Yardımcısı Barbaros Savaşçı, TAK Müdürü Neriman Saygılı’ya gönderdiği mesajda, “Kurumunuzun 44. Kuruluş yılını şahsım ve Polis Örgütü Personeli adına içtenlikle kutlar, haber alma özgürlüğüne ve toplumu bilinçlendirme çabalarına verdiğiniz katkılardan dolayı size ve çalışanlarınıza başarılar ve esenlikler dilerim” dedi.

* * *

YURTDIŞI KIBRIS TÜRKLERİ BİRLİK PLATFORMU’NDAN TAK’A KUTLAMA MESAJI

Yurtdışı Kıbrıs Türkleri Birlik Platformu Genel Koordinatörü Osman Kasapoğlu, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 44. kuruluş yıl dönümü nedeniyle TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya kutlama mesajı gönderdi. 

Kasapoğlu mesajında, TAK’ın, toplumun bilgiye ve ülke gündemine ulaşması için doğru kaynak olduğunu, Kıbrıs Türk diasporasının sesini duyurmasına da büyük katkı sağladığını belirtti.

Kasapoğlu, 44 yıldır özveriyle çalışan ajansın ülke iletişim ağlarına dinamizm kattığını kaydederek, ajansı ve çalışanlarını kutladı.

* * *

GÜVENLİK KUVVETLERİ EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ’NDEN TAK’A KUTLAMA MESAJI

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği Yönetim Kurulu, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 44. kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Mesajda, ajansın kuruluş yıldönümü kutlanarak, personele çalışmalarında başarılar dilendi. 

* * *

KOOPBANK, TAK’IN 44’ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

KOOPBANK, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (T.A.K) 44’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Genel Müdür Vekili Nevzat Üstün ile Halkla İlişkiler ve Reklam Bölümü Müdürü Kemal Kerem’in imzasını taşıyan kutlama mesajında, “İlkeli ve objektif habercilik anlayışıyla halkımıza 44 yıldır hizmet veren Türk Ajansı Kıbrıs’ın kuruluş yıl dönümünü içtenlikle kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dileriz” denildi.

* * *

TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI, TAK’IN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE TEBRİK MESAJI GÖNDERDİ

Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını dünyaya duyurmak amacıyla 21 Aralık 1973’te yayınlarına başlayan Türk Ajansı-Kıbrıs’ın (TAK), Kıbrıs’la ilgili haberlerin dünyaya duyurulmasında çok önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, TAK’ın kuruluş yıldönümü nedeniyle TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya gönderdiği tebrik mesajında, her geçen yıl gelişmeye devam eden ve Kuzey Kıbrıs'ın dünyadaki sesi olan TAK’ın, objektif ve doğru habercilik anlayışından asla ödün vermeden Kıbrıs Türkünün vazgeçilmez haber kaynağı ve sesi olmayı kendisine ilke edindiğini söyledi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi;

“TAK’ın 44’üncü kuruluş yıldönümünde bugüne kadar yapılan özverili çalışmalar için sizi ve ekibinizi tebrik ederken, TAK’ın kuruluşunda önemli misyonları olan merhum TAK Müdürleri Said Terzioğlu ile Kemal Aşık’ı da saygıyla anıyoruz”

* * *

TELSİM, TAK’IN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYARAK, BAŞARILI ÇALIŞMALARININ DEVAMINI DİLEDİ

Telsim, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK), kuruluş yıldönümünü kutlayarak, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Telsim, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya gönderdiği kutlama mesajında, “21 Aralık 1973 tarihinde yayın hayatına başlayan Türk Ajansı Kıbrıs, ilkeli, çağdaş ve tarafsız habercilik anlayışıyla kamuoyunun bilgilendirilmesinde ve toplumun haber alma özgürlüğüne katkıda bulunarak, Kıbrıs Türk halkının sesinin dünyaya duyurulmasında çok önemli bir rol üstlenmektedir” dedi.

* * *

BASIN-SEN TAK’IN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Basın-Sen, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) kuruluş yıldönümünü kutladı.

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, TAK’ın 44. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle yayımladığı  mesajda şöyle dedi:

“Türk Ajansı Kıbrıs’ın çok sesliliğe, ifade özgürlüğüne, Kıbrıs’ta barış kültürü ve barış dilinin oluşturulmasına yönelik katkılarının önemli olacağına olan inancımızla, sevgi ve saygılarımı sunarım.” 

* * *

DP: “TAK, VAROLUŞ MÜCADELESİNDEN BU YANA ÜSTLENMİŞ OLDUĞU MİSYONLA TAKDİRE ŞAYAN NİTELİKTE HİZMET VERİYOR”

Demokrat Parti (DP), Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) varoluş mücadelesinden bu yana üstlenmiş olduğu misyonla takdire şayan nitelikte, gerek halka, gerekse tüm dünyaya hizmet verdiğini belirtti.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, yayınladığı mesajda, TAK’ın, ulusal değerlerine sahip çıkma ve Kıbrıs Türk halkının haklı sesini duyurma amacıyla 21 Aralık 1973 tarihinde haber bültenlerini yayınlayarak faaliyetlerine başladığına işaret etti.

Üstlendiği sorumlu, nitelikli ve ilkeli yayıncılık anlayışıyla halkın takdirine mazhar olan Türk Ajansı Kıbrıs’ın bu gelişimini sürdürmeye, ilk günden bugüne yapılan objektif ve ilkeli habercilikte ülkenin ve halkın beklentileri doğrultusunda yayınlar yapmaya devam edeceğine inandığını söyleyen Denktaş, tüm TAK çalışanlarına sevgi ve selamlarını iletti.

* * * 

TURKCELL KUZEY KIBRIS, TAK’IN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Turkcell Kuzey Kıbrıs, Türk Ajansı Kıbrıs’ın Kıbrıs Türk basını içerisinde çok önemli bir yere ve misyona sahip olduğunu belirterek, kuruluş yıldönümünü kutladı.

Turkcell Kuzey Kıbrıs, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya gönderdiği kutlama mesajında, ajansın merhum müdürlerini rahmetle anarken, 44 yıllık süreçte ajansa özverili çalışmalarıyla katkıda bulunan tüm gazetecileri de saygıyla andı. Mesajda şu ifadelere de yer verildi:

“44’üncü yaşına giren Türk Ajansı Kıbrıs, Kıbrıs Türk halkının sesini tüm dünyaya duyurma misyonunu başarıyla yerine getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Ajansı Kıbrıs’a nice yıllar diler, Turkcell ailesi adına en içten dileklerimizi sunarız.”

* * *

YENİDÜZEN VE SANAYİ ODASI’NDAN TAK’A KUTLAMA MESAJI

Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 44’üncü yıldönümü dolayısıyla Yenidüzen Gazetesi ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası kutlama mesajı gönderdi.

Yenidüzen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Ajansı Kıbrıs’ın 44’üncü kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutlar, tüm basın emekçileri ve ajans yönetimini Yenidüzen ailesi adına saygıyla selamlarım. 21 Aralık 1973’te ilk bültenini yayınlayan Türk Ajansı Kıbrıs’ın yeni medya düzeni içerisinde bugünün üretim ihtiyaçlarına uyumlu bir anlayışla yapılanması, gelişmesi ve ilerlemesini temenni eder başarılar dilerim. Bu vesileyle Türk Ajansı Kıbrıs’ın ana yurdumuz Kıbrıs’ta barış kültürü ve barış dilinin yaygınlaşması yönünde önemli katkılar sunması beklentimizi dile getirir, saygılar sunarım”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Asbaşkanı Candan Avunduk ise şunları kaydetti:

“Sayın Saygılı, TAK’ın 44’üncü yılını en içten dileklerimde kutlar, hızla gelişen ve değişen iletişim çağına uygun kurumsallaşma yolunda atılan başarılı adımların ajansı daha ileri taşımasını diler, dizin nezdinizde tüm çalışanları kutlar başarılar dilerim.”

* * *