Tarım Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda Babutsalarda zarar yapan ve Dairemiz tarafından 2016 yılında tür teşhisi yaptırılan zararlının Dactylopius opuntiae olduğu belirlendiği belirtildi.

Tarım Dairesi ve Kıbrıs Türk Ziraat Mühendisi Odası işbirliğinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nden Prof Dr. Selma Ülgentürk’ün bahse konu zararlının yayılış alanının belirlenmesi ve mücadelesi ile ilgili arazi çalışması yapmak, bilgilendirme semineri ve eğitim vermek amacıyla 26-27 Nisan 2018 tarihleri arasında KKTC’de bulunacağı açıklandı.

Bu çerçevede yarın Diken İnciri’nde zararlı olan Dactylopius opuntiae zararlısının yayılış alanlarının belirlenmesi ve mücadele yöntemlerine karar verilebilmesi için arazi çalışması yapılacağı da belirtildi.

27 Nisan 2018 Cuma günü ise Prof. Dr. Selma Ülgentürk’ün konuşmacı olarak katılacağı seminer gerçekleştirilecği ifade edilen açıklamada, seminer, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Salonunda Saat:10:00’da başlayacağı kaydedildi.