Kıbrıs Postası'ndan Nadire Bahadi'nin haberine göre; Mağusa’da faaliyet gösteren Dostel İletişim isimli iş yerinde satış sorumlusu olarak görev yapan Bilge Tarkuç, 2017- 2018 yılları arasında bir GSM şirketi müşterilerine ait kimlik bilgileri ile sahtekârlıkla yaklaşık 250 bin TL vurgun yapmakla suçlanıyor. Tarkuç ile birlikte Yakup Güloğlu isimli cep telefonu satıcısı da tutuklanırken polis şikâyet üzerine geniş çaplı soruşturma başlattı. 

Tarkuç’un çalıştığı bir GSM şirketi bayisi tarafından ödeme yapması yönünde aranması üzerine ortaya çıkan olay sonrasında zanlı Bilge Tarkuç’un 2017- 2018 yılları arasında yaklaşık 60 GSM müşterisinin kimlik bilgileri ile taahhütname hazırladığı ve temin ettiği cep telefonlarını piyasa değerinin altında Yakup Güloğlu’na sattığı iddia ediliyor. İlk etapta 60 müşteri olduğu tespit edilirken iş yeri yetkilileri ile polisin araştırması sonucu bu miktarların ileriki günlerde artması bekleniyor.

Olayın ortaya çıkmasının ardından, zanlı Bilge Tarkuç hakkındaki tutuklama emri nedeni ile Mağusa Devlet Hastanesi’nde tespit edilirken, Tarkuç’un canına kıymak istemesi nedeni ile hastanede tedavi gördüğü ancak sağlık durumunun iyi olması nedeni ile doktor raporu ile taburcu edilerek tutuklandığı öğrenildi. 

Zanlılar dün “Müstahdem tarafından sirkat”, “Sahte belge düzenleme”, “Sahtelenmiş belgeyi tedavüle sürme” , “Sahtekârlıkla para temini”, “Hırsızlık mal kabulü” suçlamaları ile Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkeme polis soruşturmasının yeni başladığına dikkat çekerek Bilge Tarkuç ile Yakup Güloğlu’nun 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi. 

İLK TESPİT 60 MÜŞTERİ... SAYI ARTABİLİR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Löğmen Yücetürk mahkemede verdiği ifadesinde, 2017-2018 yılları arasında Dostel İletişim’de satış sorumlusu olarak görev yapan zanlı Bilge Tarkuç’un, bir GSM şirketi müşterisi olan kişilerin kimlik bilgilerine istinaden adlarına taahhütname düzenleyip miktarları henüz net olarak tespit edilemeyen piyasa değerleri 4 bin ile 5 TL arasında olan Samsung ve I Phone gibi cep telefonlarını temin ettiğini açıkladı.

Zanlı Tarkuç’un konu telefonları temin ettikten sonra zanlı Yakup Güloğlu’na piyasa değerlerinden çok düşük fiyata sattığını belirten Yücetürk, zanlı Tarkuç’un yine miktarı tespit edilemeyen paraları temin ettiğini açıkladı.

Olayın, 19 Mart tarihinde mağaza sorumlusu tarafından bir müşterinin tespit edilmesiyle ortaya çıktığını belirten Yücetürk, konu müşterinin polise verdiği ifadesinde söz konusu GSM şirketinden telefon cihazı almadığını beyan ettiğini söyledi. Yücetürk, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın yeni başladığını belirterek, alınması gereken birçok ifadenin olduğunu ve bulunması gereken birçok emare telefonun olduğunu söyledi.

İlk belirlemelere göre bu tarihler arasında 60 müşterinin haberi olmadan kimlik bilgileri kullanılarak zanlı Bilge Tarkuç tarafından taahhütname hazırlandığını iddia eden Yücetürk, bu yöndeki incelemelerin devam ettiğini belirtti. Yücetürk, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlı Tarkuç, ile Güloğlu’nun 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.