Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, “ülkenin bir an önce yeni bir kalkınma seferberliği içine girmesi gerektiğini ancak bugünkü hükümetle bunun asla olamayacağını” vurguladı. Ersin Tatar, dün gece Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanlığı tarafından Değirmenlik’te düzenlenen toplantıya katıldı. Büyük bir kalabalığın hazır bulunduğu toplantıda konuşan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Türkiye ile mali ve ekonomik işbirliği protokolünün imzalanmasının sadece kamu görevlilerinin maaş ödemeleri için değil tüm sektörler için büyük önem taşıdığına” işaret etti ve şunları söyledi:

“Anavatan Türkiye ile birlikte ülkedeki tüm kalıcı eserlerin altında imzası bulunan Ulusal Birlik Partisi, mevcut hükümetin başarısızlıkları karşısında halkın yeninden umudu haline gelmiştir. Bizim, planımız, projemiz hazırdır. En deneyimli kadrolar UBP’de vardır. Biz bu Devlet’e inandığımız, halkımızı sevdiğimiz için Devletimiz için, halkımız için hizmet etmeyi görev sayıyoruz. Yapamıyorlarsa, bırakacaklar, gidecekler. Düne kadar Nisan’da Türkiye protokol imzalanacak diyorlardı, şimdi Mayıs demeye başladılar. Yarın Haziran diyecekler. Bu protokol imzalanamıyorsa bize göre sorumlusu, protokole gereken önemi vermeyen, konunun üzerinde hassasiyetle durmayan hükümettir. Bir
yıllık protokol istiyormuş bizim hükümet. Böyle bir şey olmaz. 3 yıllık olmalı ki, önünüzü göresiniz”

UBP Genel Başkanı Tatar, “ UBP’nin en büyük gücünün birlik beraberliği olduğuna “da dikkati çekti ve “ bir birimize destek olarak yürürsek başaramayacağımız bir şey yoktur “ dedi.

Ulusal Birlik Partisi Onursal Genel Başkanı 3’ncü Cumhurbaşkanı, Derviş Eroğlu da yaptığı konuşmada kendisinin partiyi idare etmeye çalıştığına yönelik gazetelere yazı yazıldığına işaret etti ve böyle bir şeyinolmadığını “ vurguladı. Eroğlu şöyle konuştu;

“Benim tek bir düşüncem vardır o da, UBP’nin bugünlerden yarınlara doğru giderken daha güçlü olmasıdır. Yaşlandım ama ihtiyarlamadım. Yaşadığım sürece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne güç katan, halkımıza hizmet veren bir UBP görmek istiyorum. Benim derim bu. Yöneticilik, yönetme derim yok. Onları yaptım. Ben kimseye bir şey söylemem. Benim tecrübemden yararlanmak isteyen varsa, ve bir şey sorar konuşurum. Son seçimlerde bana, ‘partinin oyları düşük, istediğimiz noktada değil, gel destek ver, mitinglere katıl dediler.’ Kötü mü yaptım?

Derviş Eroğlu konuşmasında, Türkiye ile mali ve ekonomik işbirliği protokollerinin imzalanmasının son derece önemli olduğunu, kendisinin Başbakanlık dönemlerinde plan proje yapılarak, protokoller imzalanarak Anavatan Türkiye’nin desteği ile halk için birçok hizmet yapıldığını” kaydetti. Eroğlu şöyle dedi:

“ UBP’nin vazgeçilemez ilkelerinden biri de Anavatan Türkiye ile en sıcak ilişkiler kurulmasıdır. Ama, siz Türkiye ile görüşmeye giderken elinizde plan, projeniz olacak.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Hasan Taçoy da konuşmasında, “ ilçe ve genel merkez olarak çok çalışıp partiyi ve ülkeyi ileriye daha ileri götüreceklerini, buna inancının tam olduğunu” vurguladı.

Taçoy, “ Ulusal Birlik Partisi’nin birlik beraberliğine de büyük değer verdiklerini “ kaydetti ve “ başarının anahtarının karşılıklı, saygı ve sevgi olduğunu “ kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında kendilerine “ Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanmayı ve partiyi ilk seçimde tek başına iktidara taşımayı hedef koyduklarını” belirtti ve “ bunun için ev ev ziyaret edecek, çok çalışacağız dedi. Gardiyanoğlu şöyle konuştu:

“ Onursal başkanımızın tecrübesi, Genel Başkanımızın enerjisi, milletvekillerimizin, ilçemizin azmi ile hedeflerimize mutlaka ulaşacağız. Amacımız, ülkemize, Devletimize hizmettir”

(BRT MAIL)