Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, “ 21 Aralık 1963’te Kıbrıs’ı Yunan yapmak için Kıbrıs Türkü’ne saldıranların hala aynı hayalle her tülü çabayı göstermeye devam ettiklerine “ dikkati çekti.

Ersin Tatar,  “Rum-Yunan iklisinin Enosis hayali ile gösterdikleri çabalara karşın Kıbrıs Türk Halkı’nın da 54 yıl önce Erenköy’de hep birlikte ortaya koyduğu, özgürlükçü, direniş ruhunu devam ettirmesi gerektiğini” vurguladı.

Tatar,  Erenköy Direnişini’nin 54’ncü yıldönümü dolayısı ile yaptığı açıklamada, “ Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu Çanakkale , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuryeti’ne giden yolu ise Erenköy direnişi açmıştır” dedi.

UBP milletvekili Tatar, açıklamasında şunları kaydetti:

“ Kıbrıs Türk üniversite gençliğinin 54 yıl önce hangi görüşten olursa olsun vatanı, milleti için Erenköy’e çıkması ve burada gösterdiği kahramanlık tarihimizin en özel bölümlerinden birini oluşturur.

Kıbrıs Türk gençliğinin Erenköy direnişi, Türkiye’nin Garanti ve İttifak Antaşması’ndan doğan tek yanlı müdahale hakkını kullanarak Erenköy’de yok edilmek istenen mücahitlere hava desteği sağlaması üzerinde önemle durulması gereken tarihi olaylardır.

Erenköy’de Kıbrıs Yunan olmasın, Kıbrıs Türkü Rumun azınlığı durumuna düşmesin diye verilen mücadele 20 Temmuz 1974’ün önünü açmış Kıbrıs Türkü’nü özgürlüğe ve Devlet kurma noktasına taşımıştır.

Ancak, Kıbrıs Türk Halkı’nın bu topraklarda kendi kendini idare etme, özgür ve egemen olma iradesini anlamazdan gelen Rum komşularımız hala Enosis emellerinden vazgeçmiş değillerdir.

Görüşme sürecindeki aşırı isteklerinin altında yatan Enosis yolunun açık tutulmasıdır.

O nedenledir ki bizler de birlik beraberliğimize gereken önemi vermeli, Erenköy direnişinin ruhunu hep canlı tutmalıyız.

Bilmeliyiz ki o ruhu canlı tuttumuz, Anavatan Türkiye ile güçlü bağlarımızı devam ettirdiğimiz sürece Rum komşularımızın hayallerini gerçekleşmeyecek aksi durumda geleceğimizi tehlikeye atmış olacağız.

Erenköy Direnişi’ni münasebetiyle bir kez daha şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anarız.”