Yılmaz Yakar 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı’nın 256 milyon 649 bin 500 TL’lik bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. 

Meclis Genel Kurulu, İçişleri Bakanlığı bütçesini görüşmeyi saat 00.35’te tamamladı.

TATAR

UBP Milletvekili Esin Tatar, muhtarlara hizmet verebilecekleri bina gibi fırsatların yaratılmasında fayda gördüklerini, bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Tatar, muhtarlara yapılan katkıların artırılmasının muhtarlık için rekabeti getirerek kaliteyi artıracağına inandığını söyledi.

Vatandaşlıkların sosyal bir mesele haline geldiğini söyleyen Tatar, hak edenlere zamanı geldiğinde vatandaşlıkların verilmesi gerektiğini, ancak şu andaki hükümetin bu konuda yaygara yaptığını, UBP’yi “nasıl döveriz” mantığıyla hareket ettiğini savundu.

Tatar, ileriye dönük nüfus politikası açısından vatandaşlık yasasına ihtiyaç olduğu görüşüne katıldığını kaydetti.

Tatar, Taşınmaz Mal Komisyonu’na kaynak yaratılması konusunda hükümetin ciddi programı olup olmadığını sorarak, konunun ciddi olduğunu ve kaynak bulunmazsa davaların AİHM’e taşınacağını söyledi.

Tatar, doğru planlama ve politikalarla zaman içerisinde belediyelerin daha güçlü mali yapılara kavuşacağını, merkezi bütçeden alacakları payın da artacağını söyleyen Tatar,  belediyeler reformunun mutlaka uzmanlar tarafından hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

Tatar, UBP’nin kırsal kesim arsaları dağıtmasının eleştirildiğini ancak geçmişte CTP hükümetleri zamanında da bu arsaların dağıtıldığını söyledi. 

Tatar. Girne’deki çarpık yapılaşmaya ve trafik sorununa dikkat çekerek, bölgede 5 yıldızlı otel ve üniversite yapımlarının yasaklanmasının yeterince değerlendirilip değerlendirilmediğini sordu

Tatar, asayiş güvenlik ve trafik açısından mobese sisteminin önemli olduğunu,  Türkiye’nin diğer konularda  olduğu gibi bu konuda da katkısının sürdüğünü ifade etti.