Ersin Tatar, mesajında şunları kaydetti:

“ Devletler, siyasal partiler, kurum-kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, ortaya çıkardıkları değerler ve bu değerlerin yaptığı hizmetlerle gelişip, büyür, hizmet verirler, bu değerlerin kıymetini bildikçe kökleşip, güçlenirler.

Salih Miroğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin, Kıbrıs Türk toplumuna mal olmuş önemli bir değeri idi. Herkes onu, gençlerle kaynaşması, onlara ve spora verdiği hizmetler, entelektüel birikimi, parti yönetimi ile bütünleşmesi, birleştirici karakteri ile tanıdı, sevdi.
Ben rahmetli Miroğlu’nu, siyasete girmeden önce televizyon programları sayesinde tanıdım. Türkçeyi düzgün ve etkili kullanışı, eleştirirken seçtiği kelimelerin sert olmamasına karşın, sonuçta etkili ve kararlı bir duruş ortaya koyabilmesi dikkatimi çekmişti.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı olmaya çok yakınken, genç denilebilecek yaşta, ebediyete göç eden Salih Miroğlu geride çok güzel anılar ve örnek alınabilecek bir siyaset adamı profili bıraktı.
Ulusal Birlik Partisi camiası eski Genel Sekreteri Salih Miroğlu’nu hiç unutmadı, unutmayacak.

Cumhuriyetçi Türk Partisi eski Genel Başkanı Özker Özgür bizlerden çok farklı görüşler ortaya koyan bir siyaset adamı idi ama o da, dürüstlüğü, bilge kişiliği ile ülkemize önemli hizmetler veren bir şahsiyet olarak unutulmazlar arasındaki yerini aldı.Pek çok kişinin ifade ettiği üzere, KKTC’nin en büyük , en eski iki siyasal partisinin Miroğlu ve Özgür gibi iki değerli evladını aynı gün anıyor olması üzerinde çokça düşünülmesi gereken bir tesadüftür.

Açıkça ortadadır ki, bizlerin, sevinci de , kederi de kaderi de ortaktır. Yapmamız gereken, bazı ayrılıklarımızı zenginlik sayarak binlerce ortak yönümüz olduğunun bilinci içinde , halkımız, vatanımız, Devletimiz söz konusu olduğunda birleşmektir.
Ölümlerinin 13’ncü yıldönümünde Miroğlu ve Özgür’e bir kez daha Allah’tan rahmet diler aziz hatıraları önünde saygı ile eğilirim.”