Kamuoyuna mal olan Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün boşanma davası tarafların uzlaşmasıyla sonuçlandı. Eşi Dilek Özgürgün ile uzlaşan Başbakan Özgürgün dün mahkeme karıyla boşandı. Taraflar arasındaki uzlaşmaya göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün, eşi Dilek Özgürgün’e 250 bin sterlin ödeyecek. Aracı ile Gönyeli’deki ev başbakana kalacak. 

Kamuoyunda tartışma konusu olan Başbakanın evliliği dün Aile Mahkemesi’nde görüşülen son celsede sonuçlandı. Mahkemeye önce Dilek Özgürgün geldi. Yaklaşık 15 dakikalık bir bekleyişin ardından Başbakan Özgürgün de danışman ve korumalarıyla duruşmaya geldi. Boşanma duruşmasında Dilek Özgürgün’ü Avukat Boysan Boyra temsil ederken, Başbakan için Avukat Süleyman Dolmacı ile Avukat Şefik Aşçıoğulları hazır bulundu. Taraflar avukatlarıyla birlikte duruşma başlamadan önce Yargıç Vedia Berkut Barkın’ın odasında kısa bir süre görüştü. Bu görüşmenin ardından duruşma salonuna geçildi. 

Yargıcın oturumu başlatmasıyla duruşma başlarken, Başbakan Özgürgün tanık kürsüne çıktı. Avukatı Süleyman Dolmacı, teknik bilgileri aktardı. Dolmacı, tarafların uzlaştığını, boşanmaya karar verdiğini söyledi. Dolmacı, Dilek Karakuzu ile Hüseyin Özgürgün’ün 28 Şubat 2013 tarihinde evlendiklerini, bu evlilikten olan bir çocuklarının bulunmadığını belirtti. Tarafların mal varlığı paylaşımı konusunda uzlaştıklarını açıklayan Dolmacı, evlilik birliği içerisinde temin edilen mallarla ilgili bilgi verdi. Dolmacı, Özgürgün’ün bir aracı, Gönyeli’de bir evi ile koçanını daha üzerine almadığı ve 140 bin Sterlin borcu bulunan Bellapais’te bir villası bulunduğunu aktardı. Dolmacı, taraflar arasındaki uzlaşmada araç ile Gönyeli’deki evin Özgürgün’e kalacağını, Bellapais’teki evde paylaşım olacağını, Özgürgün’ün 250 bin sterlin tutarındaki parayı Dilek Özgürgün’e ödemesi ile o ev üzerindeki tüm hakka da sahip olacağını kaydetti. 

Dolmacı, daha sonra araç ile ilgili evrakı, Gönyeli’deki evle ilgili evrakı ve Bellapis’teki villa ile ilgili evrakı mahkemeye ibraz etti. Dolmacı, Özgürgün’ün Dilek Özgürgün’e 250 bin sterlin ödeyeceğine dair aralarında yaptıkları borç senedini de mahkemeye verdi. Borç senedinde Nazife Özgürgün’nün kefil olduğu, bu paranın 1 Nisan 2018 tarihinde Dilek Özgürgün’e verileceği kaydedildi. 

Yine taraflar arasındaki uzlaşmayla Dilek Özgürgün’ün eşi Hüseyin Özgürgün aleyhine açtığı üç tazminat davasının da geri çekileceğini kaydeden Dolmacı, bu konudaki anlaşmayla ilgili evrakı da yargıca verdi. 

Tanık kürsüsünde olan Başbakan Özgürgün, avukatının söylediklerini onaylayarak boşanmak istediğini ifade etti. Özgürgün’ün ardından eşi Dilek Özgürgün tanık kürsüsüne çıktı. Dilek Özgürgün boşanma anlaşmasıyla ilgili mahkemeye aktarılan bilgileri onaylayarak, boşanmak istediğini söyledi. 

Mahkeme tarafların anlaşmasıyla çifti boşarken, mal paylaşımı konusunda yaptıkları anlaşmayı da onayladığını açıkladı. Özgürgün çiftinin boşanmasıyla Dilek Özgürgün’ün açtığı tazminat talebini içeren dava, İnci Pars’a alınan Porsche ve Jaguar Jeep araçların evlilik birliği içinde kazanılan paralarla alındığına ilişkin dava ve Başbakanın İş Bankası’ndaki hesaplarına ilişkin dinlenecek olan duruşma başlamadan bitti.