Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında Lefke’yi ziyaret etti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, milletvekili adayları Lefke İlçesinde sırasıyla Lefke İstiklal İlkokulu, Lefke Gazi Lisesi, Lefke Kaymakamlığı, Lefke Kaza Mahkemesi, Posta Dairesi, Tarım Dairesi, Gelir ve Vergi Dairesi, Telekomünikasyon Dairesi, Elektrik Dairesi, Lefke Polis Karakolu, Sosyal Sigortalar Dairesi, İhtiyat Sandığı Dairesi, Çevre Dairesi, Sosyal Yardım Dairesi, Lefke çarşı merkezindeki işyerleri, bankalar, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi ve Lefke Belediyesi’ni ziyaret etti.

Okulların, esnafın ve yurttaşların sorunlarının dinlendiği ziyaretlerde, TDP'nin Katılım Vizyonuna ilişkin bilgiler verildi, TDP milletvekili adaylarının tanıtım broşürleri dağıtıldı.

Lefke Belediyesine yapılan ziyarette ise, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ile yeni ilçe olan Lefke İlçesi ile Lefke Belediyesi'nin sorunları konuşuldu, bu konularla ilgili TDP'nin çözüm önerileri paylaşıldı.

Milltvekili adayları ziyarette yaptıkları konuşmalarda, TDP'nin temel hedeflerinden birinin Lefke bölgesinin sahip olduğu güzellikleri bozmadan, bölgenin cittaslow ruhuna da uygun, sürdürülebilir bir yaşama ve üretime sahip olmasını sağlamak olduğunu kaydettiler.

Mevcut CMC Maden İşletme Tesisleri Atık Alanı'nın Lefke’nin kanayan yarası olduğunu belirten adaylar, TDP'nin, seçilmesi halinde, mevcut alanın rehabilite projesini hemen başlatarak, rehabilitasyonu gerçekleştireceğini ifade ettiler.