Duygu Alan

Girne’de faaliyet gösteren bir otelde, alkol tesiri altında bulunan genç kıza tecavüz ettiği gerekçesi ile geçtiğimiz gün gözaltına alınarak hakkında 2 gün tutukluluk temin edilen Aykut Dönmez, dün teminat maksatlı yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Girne Adli Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu Üzeyir Kürşat Koçer, mahkemedeki ifadesinde, Girne’de faaliyet gösteren bir otelde 7 Eylül 2017 tarihinde, zanlı Aykut Dönmez’in, alkol tesiri altında bulunan genç kız ile rızası dışında cinsel ilişkiye girdiğini ve bu ilişkiyi şahsına ait cep telefonu ile kaydettiğini belirtti.

Polis Çavuşu Koçer, olayla ilgili birçok ifade temin edildiğini belirterek, bu aşamada zanlının soruşturmaya olumsuz etki etme olasılığının bulunmadığını söyledi.

Koçer, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görüşülen teminat duruşmasında, mahkeme zanlının davalarında hazır bulunması maksadı ile 3 ayı geçmeyen bir süre Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmasını emir verdi.