Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre, İskele bölgesinde annesi Lale Özbalıkçı ile birlikte yaşayan Ünal Mehmetoğlu, annesine ait olduğu iddia edilen televizyon ile cep telefonunu çaldığı gerekçesiyle tutuklandı. Annesinin şikayeti üzerine tutuklanarak dün “İkametgahtan sirkat” suçlamasıyla İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Mehmetoğlu, sürekli suç işlediği ve Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden “Irza geçme” davasının bulunduğu gerekçesiyle 1 ayı geçmemek şatıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi. Zanlı Mehmetoğlu, mahkemede, annesine ait olduğu ve sirkat ettiği iddia edilen cep telefonu ile televizyonun annesine değil kendisine ait olduğunu ileri sürerek bunu ispatlamaya hazır olduğunu beyan etti. 

Oğlunu şikayet etti

Meselenin tahkikat memuru Seyhan Bulut, zanlı Ünal Mehmetoğlu’nun 2 Temmuz tarihinde, beraber yaşamakta olduğu annesine ait cep telefonunu, 4 Temmuz tarihinde ise yine annesine ait televizyonu sirkat ettiğini açıkladı. Televizyonun çalınmasının ardından Lale Özbalıkçı’nın 4 Temmuz tarihinde polise gelerek oğlu olan zanlı Ünal Mehmetoğlu hakkında şikayetçi olduğunu belirten Bulut, zanlının aynı gün tespit edildiğini ve konu televizyonun ise zanlının tasarrufunda bulunduğunu açıkladı. Bulut, zanlının Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Irza geçme” meselesinden dolayı devam eden bir davasının bulunduğunu ve zanlının sürekli suç işlediğini belirterek, zanlının davaları görüşülünceye değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Zanlı: Bana ait olan cep telefonu ile televizyonu satışa sunduysam sirkat mı ettim?

Mahkemede söz alan zanlı Ünal Mehmetoğlu, sirkat ettiği iddia edilen cep telefonu ile televizyonun kendisine ait olduğunu ileri sürdü. Zanlı “Telefon benim. Televizyon ise benim odamdaydı. Televizyon da benim. Satışa sunduysam sirkat mı etmiş oldum? Televizyon ile telefonun benim olduğunu ispatlayabilirim” diyerek kendisini savundu.

Tutuklu yargılanacak

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Ünal Mehmetoğlu’nun davaları görüşülünceye değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.